Dader zuuraanval Delhaize blijft aangehouden

De Fransman pleegde de zuuraanval op 20 februari in de Antwerpse Delhaize.
PHOTO_NEWS De Fransman pleegde de zuuraanval op 20 februari in de Antwerpse Delhaize.
Jelle Frenken, de man die op 20 februari een poetsvrouw van warenhuisketen Delhaize overgoot met zuur en de warenhuisketen maandenlang afperste, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist, meldt de advocaat van de man.

De 42-jarige Frencken werd in de nacht van 5 op 6 maart 2015 door de Franse politie opgepakt bij een routinewegcontrole in de buurt van Parijs. Het Belgische gerecht was op dat moment al enkele maanden op zoek naar de man die warenhuisketen Delhaize afperste met dreigmails en die de zuuraanval op een poetsvrouw van Delhaize, op 20 februari, had opgeëist. In zijn wagen vond de Franse politie een wapen, een mes en verschillende zogenaamde prepaid-kredietkaarten. Bij nazicht bleek het om de kredietkaarten te gaan die gebruikt werden in de afpersingszaak ten aanzien van Delhaize.

Na zijn uitlevering aan België, op 17 maart, bekende Frenken eerst de afpersing om nadien ook de zuuraanval zelf te bekennen. Volgens de advocaat van Jelle Frenken, meester Sven Mary, zijn er grote vraagtekens te plaatsen bij de geestelijke gezondheid van zijn cliënt. Een psychiatrische expertise zit echter nog niet in het onderzoeksdossier en het is nog niet duidelijk wanneer die er zou komen.