Dader vluchtmisdrijf Schaarbeek had gedronken en is al meermaals veroordeeld wegens diefstal

VTM Nieuws
K.I., de 23-jarige man die gisteren werd opgepakt na het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek, was de bestuurder van de wagen die het ongeval veroorzaakte. Dat bevestigt het Brusselse parket. De man, die al meermaals veroordeeld werd voor diefstallen, had gedronken, aldus nog het parket. 

De wagen reed gisterenmiddag een 5-jarig meisje en haar vader aan toen ze op de stoep fietsten op de hoek van de Paul Deschanellaan en de Azalealaan. De twee inzittenden van de auto gingen er te voet vandoor, maar niet zonder eerst de nummerplaat van het voertuig te verwijderen.

Gisteren kon een verdachte al opgepakt worden. Het gaat effectief om de bestuurder van de wagen, bevestigde Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) vanochtend aan VTM NIEUWS en wordt nu ook bevestigd door het Brusselse parket. De bestuurder, die al meermaals veroordeeld werd voor diefstallen, had gedronken, aldus nog het parket. 

De tweede inzittende van de wagen wordt nog steeds opgespoord. Het meisje en haar vader verblijven nog steeds in het ziekenhuis, maar het kind verkeert niet langer in levensgevaar. 

Het ongeval gebeurde vlakbij het Josaphatpark.
Google Street View Het ongeval gebeurde vlakbij het Josaphatpark.115 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • kamiel Beke

  Zulke criminele gasten kunnen enkel hun misdaad parkoers verder zetten met de hulp van justitie.

 • Bart Deroy

  Heeft geen nut rijbewijs in te trekken bij deze mensen. Super zware geldboetes, eventueel loonbeslag, verplichte werkstraffen en of gevangenis (zonder voorwaardelijk vrij te komen wegens goed gedrag, ... geen vervroegde vrijlatingen, 10 j. is effectief 10 j. en geen verjaringen (een daad is een daad, of dat nu 5 jaar of 55 jaar na data is)

 • Sobek Wessels

  De Politiek is totaal onbekwaam en kan geen enkel probleem JUIST en CORRECT oplossen . Waarom moeten criminelen en veel plegers telkens opnieuw beschermd worden en 100 kansen krijgen ! Ik pleit voor dwangarbeid bij elke straf ! Niet willen of correct werken is niet vrij komen , en alle kosten van het Gerecht en gevangenissen laten betalen door de criminelen zelf door ze te laten werken al zitten ze 30j !!

 • Willem Janssens

  Ik spreek het niet goed maar men is hier appelen met peren aan't vergelijken , veroordeeld voor diefstallen is niet hetzelfde als dronken rijden met vluchtmisdrijf . Hoeveel personen zijn er al niet veroordeeld omdat ze te snel gereden hebben hebben als is het maar 1 km te snel , moeten ze die dan ook allemaal in de bak steken omdat ze opnieuw geflitst zijn omdat ze opnieuw 1 km te snel gereden hebben ? Want hier is dan sprake van recidivisme .

 • Gaston FOUBERT

  Gevangenissen bijbouwen? Nee hoor, steek ze allemaal een beetje dichter bij elkaar. Ze kunnen om beurten slapen of werken, al 50% plaats gewonnen.