Dader vluchtmisdrijf ontmaskerd dankzij Facebook

Een man wiens auto maandag aangereden werd door een vrouwelijke chauffeur die daarna vluchtmisdrijf pleegde op een parking in Oostkamp, heeft zijn slag thuisgehaald via Facebook.

Bjorn De Vriese zette beelden van de botsing online om de aanrijdster op te sporen en dat bleek een succes. Op korte tijd werd het filmpje 6.000 keer gedeeld en 230.000 maal bekeken, meldt Het Nieuwsblad. De vrouw werd dankzij de video ontmaskerd. Een man had de aanrijdster herkend en vroeg haar zich kenbaar te maken bij de slachtoffers en de politie ofwel zou hij zelf het heft in handen nemen. "Mijn vriendin werd plots door die vrouw gebeld", zegt De Vriese in de krant. Volgens de man had de brokkenmaakster een omniumverzekering en zou de aanrijding haar dus niets gekost hebben, maar door het vluchtmisdrijf liggen de kaarten nu anders.

De vrouw stapte ook naar de politie en zal zich mogelijk voor de politierechter moeten verantwoorden wegens vluchtmisdrijf.

Na het succes van Bjorn De Vriese wil ook Alex Du Fossé (45) uit Brugge hetzelfde bekomen. "In de Rodehaanstraat in Brugge reed een vrouw op 27 mei in achteruit mijn Volvo aan. Waarom ze daar achteruit reed, begrijp ik niet. Maar waarom ze gewoon wegvluchtte, valt nog minder te begrijpen. De schade is beperkt, maar het gaat om het principe. Iedereen is toch verzekerd voor dergelijke ongevallen?", zegt Alex. "Studentenhuis Spaans Kwartier heeft er een camera hangen. Daarop is de aanrijding goed gezien."

Alex du Fossé | Facebook