Dader steekpartij Colruyt in gesloten centrum met oog op repatriëring

VTM
De 33-jarige man die vrijdagavond twee mensen heeft neergestoken in het Colruyt-warenhuis in Jette, is overgebracht naar het gesloten centrum van Vottem met het oog op zijn repatriëring. Dat meldt het Brusselse parket. De man was zaterdag vrijgelaten maar wel in verdenking gesteld voor slagen en verwondingen, illegaal verblijf en verboden wapendracht. Uit het onderzoek zou blijken dat de man uitgelokt werd en dat er mogelijk zelfs sprake is van wettige verdediging. De twee slachtoffers zouden hem hebben aangevallen.

De steekpartij gebeurde vrijdagavond omstreeks 20.45 uur, net voor sluitingstijd van het warenhuis. Op dat tijdstip werd de politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) opgeroepen voor een gevecht. Bij aankomst zagen de agenten twee gewonde personen op de grond liggen terwijl een verpleegster de eerste zorgen toediende. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht, één van hen zelfs in kritieke toestand.

De man die de messteken had toegebracht, had zich in de toiletten van het warenhuis verscholen, maar verzette zich niet tegen zijn arrestatie door de politie. Hij toonde ook de plaats waar hij het wapen verstop had. In zijn verhoor bij de politie verklaarde de man dat de twee slachtoffers hem beledigd en geprovoceerd hadden, waarna er een gevecht was ontstaan. Daarbij zou hij zijn twee tegenstrevers verwond hebben met het mes.

Zaterdagnamiddag werd de man opnieuw verhoord, ditmaal door de onderzoeksrechter. De twee slachtoffers konden nog niet verhoord worden, maar uit het onderzoek bleek alvast dat zij de dader brutaal aangevallen zouden hebben. Omdat er dan ook minstens sprake was van uitlokking en mogelijk zelfs van wettige verdediging, werd de dader door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Na contact met de Dienst Vreemdelingenzaken bracht de politie hem vervolgens naar Vottem.