Dader schietpartij Erembodegem opgepakt

Afgelopen nacht omstreeks 02.30 uur heeft een ploeg van de politiezone Denderleeuw-Haaltert de verdachte van de schietpartij op het industrieterrein van Erembodegem opgepakt. Dat meldt het parket van Dendermonde.

De 26-jarige man uit Aalst stak de expresweg Ninove-Aalst over, ter hoogte van de grens Aalst-Haaltert. Hij was in het bezit van een geladen vuurwapen en munitie. Vanochtend werd hij verhoord door de recherche van de politie van Aalst en legde volgens het parket bekentenissen af.

Volgens het parket zou hij vanaf het moment van de feiten tot zijn arrestatie hebben rondgedoold in het bosrijk gebied in de nabije omgeving van het industrieterrein. Toch zijn er volgens het parket aanwijzingen dat de daad en de vlucht waren voorbereid, zodat hij al die tijd onopgemerkt kon blijven.

In de loop van deze voormiddag werd de verdachte voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden voor de poging moord op zijn collega. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer, die zal beslissen of hij aangehouden blijft.