Ga naar de mobiele website
^ Top

Dader groepsverkrachting choqueert tijdens verhoor: "Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren"

De zeven dader van de groepsverkrachting - niet op de foto - zijn tussen 14 en 25 jaar oud.
ANP De zeven dader van de groepsverkrachting - niet op de foto - zijn tussen 14 en 25 jaar oud.
Enkele van de jonge daders van een groepsverkrachting - onder wie twee asielzoekers - lachen de feiten weg: "Ze moet niet klagen. Vrouwen moeten luisteren naar mannen." Burgemeester en sp.a-zwaargewicht Johan Vande Lanotte reageert scherp. "We moeten niet flauw doen: sommige nieuwkomers hebben een problematisch vrouwbeeld. We moeten onze waarden offensief verdedigen."

"Een zeer pijnlijke zaak, die hopelijk tot zware straffen leidt", aldus de Oostendse burgemeester over de feiten die zich in november afspeelden in zijn stad, maar pas vorige week toevallig aan het licht kwamen. Een leraar van het VTI in Oostende lichtte toen de politie in omdat een 14-jarige jongen op school pochte met een foto van hem in legeruniform én een machinegeweer. Bij onderzoek vond de politie in de gsm van de jongen ook een filmpje. Samen met zes anderen komt hij in beeld rond een schijnbaar bewusteloos meisje. Ze trekken haar broek naar omlaag, duwen haar benen open, betasten en verkrachten haar. Ze lachen en staan te dansen en te zingen in het Arabisch rond het slachtoffer.

Het meisje van 17 was eerder op de avond iets gaan drinken met haar vriend. Van daaruit belandde ze op een feestje in Oostende. Naar verluidt zou er overdreven veel sterkedrank gedronken zijn. Het meisje zou daarbij bewusteloos geraakt zijn. Of ze zelf op het bed ging liggen of naar daar gebracht is, is onduidelijk. Het meisje geraakte uiteindelijk thuis met een taxi.

Oostends burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a).
Photo News Oostends burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a).

Het is duidelijk dat sommige nieuwkomers problematische opvattingen hebben. Als ze hun straf hebben uitgezeten, moeten ze het land uit.

Burgemeester Vande Lanotte

Gedrogeerd

Van de zeven betrokkenen zouden er twee de Belgische nationaliteit hebben. Vijf anderen zijn Irakezen. Minstens twee van hen zitten in een lopende asielprocedure. Ze zijn tussen 14 en 25 jaar oud. Enkel de oudste ontkent de verkrachting. De zes anderen zeggen dat ze allemaal seks met het meisje hebben gehad - ook de oudste. Bij hun ondervraging waren ze bijzonder grof. Eén van hen beweert dat "het meisje vroeg haar te pakken" - terwijl op de beelden duidelijk te zien is dat er géén enkele beweging in haar zit.

Sommigen noemen een groepsverkrachting de normaalste zaak van de wereld. Eén van hen zei lachend dat het meisje niet moet klagen. "Omdat vrouwen toch alleen moeten luisteren naar de mannen."

KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS. (NU VIJF WEKEN GRATIS)

10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dirk van Baar

  dit soort mietjes moet je in een heropvoedingskamp stoppen

 • Edwin te Velthuis

  In de Apenheul hebben de dieren meer respect voor elkaar.

 • dymphna visser

  Zou hij ook zo praten als zijn moeder en zus zo te grazen worden genomen?

 • Twosquare square

  Weg ermee lkr terug maar eerst even 30 jaar achter slot en grendel mag ie in de gevangenis zelf even "luisteren" en goed voor over bukken.

 • Pieter Brons

  Ik ben voorstander van de doodstraf. Voor dit soort zaken ken ik dan ook maar een straf. De enige weg om de straf te ontlopen is 60 jaar strafkamp met hard eerken voor kost en inwoning. Niets meer.

Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug