Dader gewapende overval op Brussels café opgepakt

De Brusselse lokale politie heeft afgelopen nacht een 42-jarige man opgepakt die kort voordien een café in de Leopold I-straat had overvallen. Daarbij had hij de uitbater een mes op de keel gezet en de inhoud van de kassa geëist. Dat meldt het Brusselse parket.

De veertiger had rond 2.45 aangeklopt aan de deur van het café, dat net zijn deuren had gesloten. Toen de uitbater de deur opendeed, zette de veertiger hem een mes op de keel en drong het café binnen. Eenmaal binnen duwde hij de uitbater op de grond, haalde de kassa leeg en ging er vandoor. In zijn vlucht gooide hij nog zijn mes op de grond.

De uitbater verwittigde de politie en die liet verschillende patrouilles onmiddellijk de buurt doorzoeken. Een van de patrouilles merkte een man op aan het metrostation ter hoogte van de Kunstenaarsstraat. Bij het zien van de agenten gooide de man een plastic zak op straat. Even verderop hield de patrouille de man tegen.

Terwijl één agent de man controleerde, ging een tweede de plastic zak oprapen. Daar bleken een hele hoop muntstukken in te zitten. In een jaszak van de verdachte vonden de agenten ook nog een aantal verfrommelde biljetten.

De veertiger, die bij de politie al bekend was voor verschillende diefstallen, bekende de feiten en werd ter beschikking gesteld van het parket.