Dader diefstal met geweld in Péruwelz aangehouden

De uitbater van een nachtwinkel in Péruwelz werd vanochtend rond 02.30 uur het slachtoffer van een diefstal met geweld. De man raakte zwaargewond. Eén dader werd nog dezelfde nacht opgepakt en is aangehouden.

Toen de Pakistaanse uitbater zijn winkel wilde sluiten, werd hij in de rug aangevallen door meerdere personen. Hij werd geslagen en kreeg een voorwerp in de long. Het slachtoffer werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen, maar verkeert niet in levensgevaar.

Magere buit
Volgens het parket van Doornik vluchtten de daders weg met een magere buit en de portefeuille van de uitbater. Nog diezelfde nacht pakten de ordediensten een verdachte op. De verdachte werd door het slachtoffer herkend, maar ontkende de feiten. Hij viel echter door de mand toen bleek dat hij de portefeuille van de uitbater op zak had.

Ook minderjarige opgepakt
De 24-jarige verdachte uit het gerechtelijk arrondissement Doornik is vandaag door de onderzoeksrechter van Doornik ondervraagd en aangehouden op beschuldiging van diefstal met geweld. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Doornik. In het kader van dezelfde zaak pakte de politie ook nog een minderjarige op. (belga/eb)