Daags nadat enkelband wordt verwijderd, deelt twintiger 15 vuistslagen uit aan agent

De feiten vonden plaats in het Bloso-domein van Hofstade.
Lukas De feiten vonden plaats in het Bloso-domein van Hofstade.
De correctionele rechtbank van Brussel heeft vandaag een Brusselse twintiger veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar omdat hij een politieagent in elkaar had geslagen. Het slachtoffer kreeg 15 vuistslagen in het gezicht en liep verschillende breuken in het aangezicht en een hersenschudding op. 

De feiten vonden op 16 mei 2017 plaats in het Bloso-domein in Hofstade. Hassan R. had na een verblijf in de gevangenis voor diefstallen en zware geweldsdelicten een enkelband gekregen en bracht zijn eerste dag in relatieve vrijheid door op het domein. Op een bepaald moment kwam hij terecht op een stuk strand dat voorbehouden bleek voor groepen. Toen een parkwachter hem daarop attent maakte, sloeg hij de man in het aangezicht. 

Getuigen verwittigden de politie maar toen die R. interpelleerde, sloeg de man één van de agenten neer. De agent kreeg 15 vuistslagen en liep een hersenschudding en verschillende breuken in het aangezicht op. Ook op mentaal vlak waren er ernstige gevolgen. 

Het parket Halle-Vilvoorde eiste een gevangenisstraf van 7 jaar maar de rechtbank toonde zich milder en veroordeelde de man tot 4 jaar cel. 
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • André Van der Poorten

  Velen vragen hier meer straf , ik vraag andere , niet politiek-benoemde rechters !!!!!

 • Karel Mec

  Moet die echt zijn straf in België uitzitten op belastingsbetaler zijn kosten?

 • Jef Denijs

  Natuurlijk, wat dacht je. Dergelijk tuig wordt al amper gestraft en als je ze dan een enkelband geeft, dan zijn ze eigenlijk amper gestraft. Waarom zouden ze dan niet nog eens proberen ?

 • yves luyten

  Mooi signaal aan de criminelen, slechts vier jaar dus na aftrek voorarrest, en toepassing LeJeune kan dat gastje in 2019 terug een agent in elkaar slaan, of erger. Agressie tegen politie en hulpverleners kan niet zwaar genorg gestraft worden.

 • Frank Meynen

  had beter een rechter of politieker als doelwit genomen , misschien dat ze dan beseffen hoe ver het gekomen is hier want het is afgrijselijk geworden