D’haeseleer doet oproep aan rechtse gemeenteraadsleden: "Steun Forza Ninove"

Guy D’haeseleer is al enkele weken aan zet in het Oost-Vlaamse Ninove.
BELGA Guy D’haeseleer is al enkele weken aan zet in het Oost-Vlaamse Ninove.
In Ninove doet Guy D’haeseleer een oproep aan alle rechtse gemeenteraadsleden om Forza Ninove te steunen. De lijsttrekker wil op die manier aan een meerderheid komen en alsnog een extreemrechtse coalitie op de been brengen, ondanks een veto bij de partijleiding van de drie andere partijen in Ninove. Huidig burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) zegt ondertussen dat ze eind november een coalitie wil zien, anders zal ze "haar verantwoordelijkheid nemen".

D’haeseleer is al enkele weken aan zet in het Oost-Vlaamse Ninove, waar hij naast zijn eigen fractie nog twee gemeenteraadsleden nodig heeft om een meerderheid te vormen en het cordon sanitaire te doorbreken. Omdat samenwerking met andere partijen uitgesloten is, lanceert D’haeseleer, die ook voor Vlaams Belang zetelt in het Vlaams Parlement, een oproep aan "alle gemeenteraadsleden die vinden dat democratie over inhoud mag gaan".

"Ik doe een oproep aan alle rechtse verkozenen, van om het even welke partij, om de democratie te respecteren", aldus D’haeseleer. Hij wil besturen met een klassieke meerderheid maar aast ook op gedoogsteun. "40 procent van de Ninovieters kan je niet negeren", klinkt het. 

Dat huidig burgemeester Tania De Jonge een tweede termijn als burgemeester ambieert zonder Forza Ninove "getuigt van grenzeloze arrogantie en hypocrisie", zegt D’haeseleer.

Ninove dreigt de facto onbestuurbaar te worden indien Forza Ninove geen bijkomende handtekeningen verzamelt voor de voordrachtsakten. De drie andere partijen gaven twee weken geleden nog aan geen interesse te hebben in een bestuur waarbij alle partijen de krachten moeten bundelen om Forza Ninove van de macht te houden. Maar in een interview dinsdag zei De Jonge “haar verantwoordelijkheid te willen nemen” om een bestuur op de been te brengen indien D’haeseleer eind november geen meerderheid heeft.

D’Haeseleer spreekt van “een verrottingsstrategie om in november te kunnen zeggen dat D’Haeseleer het niet kan.” De burgemeesterskandidaat vindt dat De Jonge “zelf voor de patstelling heeft gezorgd door niet met ons te praten”. Een anti-Forza Ninove-coalitie zou bestaan uit de zes overige partijen. “Die kunnen nooit een samenhangend bestuursakkoord schrijven”, vindt D’Haeseleer.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pat Oos

  GD volgens artikel in de humo, al geruime tijd te ziek om te gaan werken in Brussel, een half uurtje in zijn comfartabele wagen en een paar uur vergaderen in een comfortabele zetel in het vlaams parlement. Arme mens. Maar in het zelfde artikel zegt GD dat hij 10.000 huisbezoeken gedaan heeft. En dat allemaal met ons belastingen.

 • Hilde Eykens

  Agalef was het begin van het einde van Belgie

 • rob jamers

  hoe kunnen we leven in een haatgemeenschap. Wat een trieste beleid.

 • Jean West

  Toch raar dat het steeds extreem rechts is en anders OVLD,PS enz.

 • rob jamers

  schandaal, wat een schande