Exclusief voor abonnees

Cultuurexpert Marc Didden: “Hou op met naar kunstpractici te kijken als een bende bedelaars”

Marc Didden.
Jan De Meuleneir / Photo News Marc Didden.
“Kijk niet naar kunstenaars als een bende bedelaars.” Dat vindt cultuurexpert Marc Didden. Hij ziet hoe kunstenaars “dag en nacht keihard werken” en zegt dat er dus met hen rekening moet worden gehouden wanneer we ons land willen herlanceren. Onze journalist vroeg Marc Didden in het kader van #operatietoekomst wat we dan precies moeten aanpakken binnen de sector en met wat we maar beter kunnen stoppen.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • bob jansens

    Dat de cultuursector eerst eens zorgt voor solidariteit binnen de sector: zij die vandaag echt succesvol zijn, en dus veel geld verdienen, delen dit niet men hun minder fortuinlijke collega's, in tegendeel een aantal onder hen ijvert nog steeds om zelf subsidies te krijgen.

  • Emi De graeve

    55 jaar geleden wou ik ook "kunst" gaan studeren. Mijn ouders (die de oorlog hadden meegemaakt) vonden dat ik dat mocht maar enkel op voorwaarde dat ik andere werktroeven had. Studiekeuzes moeten inderdaad waarborgen scheppen dat ge niet moet gaan bedelen of doppen als de wind tegenzit...

  • Freddie Heremans

    Ne cultuurexpert ? Omdat ie meer over pop en rock afweet dan de meeste muziekliefhebbers? Dan ben ik ook een Expert haha !