Cubanen dansen salsa voor Brussel-Centraal uit protest tegen VS-blokkade

Archieffoto van het Centraal Station in Brussel.
Shutterstock Archieffoto van het Centraal Station in Brussel.
Tientallen Cubanen hebben op het Europakruispunt aan het station Brussel-Centraal de salsa gedanst als protest tegen de blokkade van de Verenigde Staten tegen hun land. De betogers eisten dat de illegale blokkade beëindigd wordt, vooraleer Cuba in een diepe crisis belandt.

Het initiatief voor de flashmob kwam van de Coördinatie voor de opheffing van de blokkade tegen Cuba. De blokkade van de VS tegen Cuba duurt intussen al zestig jaar en onder het bewind van president Donald Trump voelen de Cubanen dat ze in een steeds diepere crisis vallen.

"President Trump neemt de ene na de andere maatregel om de bevolking van Cuba te wurgen. Het land bevindt zich al enkele weken in een energiecrisis, met grote impact op de bevolking en op de economie van Cuba. De wet Helms-Burton heeft ook extraterritoriale gevolgen. Met dreigementen en zware boetes chanteren de VS internationale bedrijven om niet met Cuba te handelen", stelt de coördinatie.

Op 6 en 7 november spreekt de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zich al voor het 28ste jaar op rij uit over een resolutie die de Verenigde Staten oproept om de blokkade tegen Cuba onmiddellijk te stoppen. Vorig jaar werd deze unaniem goedgekeurd, met uitzondering van de twee tegenstemmen tegen van de VS en Israël. De betogers hopen dat de Europese Unie de resolutie blijft steunen en de goede relatie met Cuba behoudt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.