Crombez wil niet samenwerken met N-VA: “Quasi onmogelijk, daar kan je geen akkoord mee maken”

N-VA-voorzitter Bart De Wever en sp.a-voorzitter John Crombez.
Photo News N-VA-voorzitter Bart De Wever en sp.a-voorzitter John Crombez.
Sp.a-voorzitter John Crombez acht een samenwerking met N-VA in de federale of Vlaamse regering quasi onmogelijk. Dat zei hij in Terzake op Canvas.

Na de gemeenteraadsverkiezingen vormde N-VA in Antwerpen een coalitie met sp.a en Open Vld. Sindsdien doet het gerucht de ronde dat N-VA die samenwerking ook op andere niveaus zou willen herhalen, of dat er zelfs een voorakkoord bestaat.

De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani zei vandaag in Knack dat sp.a in 2024 morsdood zou zijn als het nu scheep gaat met N-VA. "Als je het programma ziet van N-VA, heeft hij absoluut gelijk dat een regeerakkoord maken met die standpunten voor ons quasi onmogelijk is", reageerde John Crombez. "Je ziet dat die partijen zo verschillend werken en denken. N-VA heeft facturen verhoogd, heeft de pensioenen verlaagd voor langer werken. Dat is het omgekeerde van wat wij willen doen, daar kan je geen akkoord mee maken."

"N-VA zit al veertien jaar in de Vlaamse regering", vervolgde Crombez. "Mensen die zorg nodig hebben krijgen gewoon hun centen niet meer. Hoe kan je dan met die twee partijen samen een regeerakkoord maken? Geen mens zou dat begrijpen.”
98 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elfrida Warmoes

  Nva draait naar alle windrichtingen, ze manipuleren zelfs hun eigen woorden en weten nooit van iets. Migratie, dàt pact hebben zij onderhandeld net zoals de kernuitstap, maar geen mens die dàt blijkbaar weet, vandaag zus, morgen zo. Ondertussen staat de teller in het rood, 450 miljard euro, zonder de militaire vliegtuigen en de bouw van een nieuwe kerncentrale en de put van de TaxShift.

 • Victor Munster

  Zo gaat dat nu eenmaal in de politiek. Als de een naar links wil, wil de ander naar rechts terwijl de juiste weg recht vooruit is.

 • Jo Hendrik

  Met NVA kan niemand samenwerken

 • Jan Boden

  Hij sluit dus alle partijen uit, uitgezonderd de Waalse.

 • André Van Laethem

  Men is hier alweer zoveel aan het fantaseren ove nva en over spa. Wat ze doen of gedaan hebben tot daar toe wat europa hen oplegt zullen ze doen dus maakt eigenlijk niet meer uit voor wie je gaat stemmen. Van pvda tot nva is stemmen voor dezelfde partij