Crombez na uitspraak De Wever: "N-VA heeft zelf drugprobleem"

BELGA
Sp.a-voorzitter John Crombez dient Bart De Wever (N-VA) van antwoord over de drugsproblemen in Antwerpen. De Wever moet volgens hem eerst eens naar de eigen partij kijken. "Binnen de Antwerpse N-VA-top zitten zelf mensen met een drugsverleden", zegt Crombez aan VTM NIEUWS. Gisteren waarschuwde De Wever dat de tentakels van de drugsmaffia zich dreigen uit te strekken tot in de gemeenteraad. 

Gisteren zei Bart De Wever dat de cocaïnesmokkel in de Antwerpse haven stilaan zo'n omvang krijgt dat de hele samenleving ervan doordrongen dreigt te raken. "Ik durf te zeggen: in Antwerpen staan we op de rand dat men zich ook politieke invloed aan het inkopen is." De Wever benadrukte wel dat 'zijn' N-VA immuun is voor een link met de drugswereld.

Klopt niet, volgens sp.a-voorzitter John Crombez. Hij beweert dat De Wever de handen eerst in eigen boezem moet steken. Binnen N-VA Antwerpen zijn er volgens Crombez personen met een drugsverleden. 
"Het maakt mij kwaad dat er insinuaties komen. Corruptie bestrijd je met transparantie. Ook als er binnen de N-VA topmensen zijn met een drugsverleden of met banden met wapenfabrieken, maak het bekend. Practice what you preach", aldus Crombez. 

De Wever: "Ik zie het verband niet"

Bart De Wever zelf is niet te spreken over de reactie van Crombez. "Ik ga niet afdalen tot het niveau van een roddeltante, het is beneden alle niveau om dit te doen", zegt hij aan VTM NIEUWS. "Er is een groot verschil met mensen die vroeger een substantieprobleem, zoals alcoholverslaving, hebben gehad en de georganiseerde misdaad die achter het drugsmilieu zit. Ik zie helemaal het verband niet."

De Wever 
sneerde gisteren zelf naar zijn CD&V-uitdager Kris Peeters. "Ik heb hier een vicepremier gehad, die op de Turnhoutsebaan een winkel is binnen gegaan van iemand die is veroordeeld voor onder meer wapenhandel. En die presteert het daar om te zeggen: ‘Het is hier toch helemaal niet slecht, het valt hier veel beter mee dan Bart De Wever beweert.'" Ook Peeters reageerde boos op die uithaal. "Antwerpen verdient meer sérieux dan dat", klonk het.

Ik ga niet afdalen tot het niveau van een roddeltante, het is beneden alle niveau om dit te doen

Bart De Wever (N-VA)570 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  Zoals BDW terecht zegt, er is een verschil tussen iemand met een drugsverleden als gebruiker en iemand die deel uitmaakt van of zich laat betalen door de georganiseerde misdaad. Crombez heeft blijkbaar weet van ex-drugsgebruikers binnen de N-VA maar weet van niets wat politici betreft die zich inlaten met de drugsmaffia. Liegt BDW dan? Ik denk het niet. Over zoiets lieg men niet

 • Willy Slachmuylders

  Duurt da spelleke nog altijd voort ? 577 reakties ! Weeral stemmen bij voor Bart de wever ! Tom Faes en Guido Bervoets ga slapen voor dat ge stress krijgt ik zou gaarne hebben dat jullie de verkiezingen haalt ! Schol !

 • Tom Faes

  Waarom schopt nva zo om zich heen? Zij hebben zelf een peilng laten uitvoeren en die blijkt heel slecht.(-8%)Vooral groen en vb profiteren hiervan.Dat is de reden waarom de wever weer begint met zijn favoriete bezigheid namelijk ruzie stoken.

 • André Herbots

  guido bervoets, zo slim zijn de tegenstanders van De Wever blijkbaar niet.

 • André Herbots

  Gerry Cle, zou het niet eerder omgekeerd zijn.