Crombez na aanval op Hedebouw: "Ik roep iedereen op om redelijk en fatsoenlijk te zijn"

BELGA
Sp.a-boegbeeld John Crombez was vandaag in Oostende voor de 1 mei-viering. Daar bleek volgens VTM Nieuws dat de politicus extra bescherming genoot, al werd dit ontkend door een politiewoordvoerder. John Crombez reageerde ook op het incident in Luik waar Raoul Hedebouw vanmorgen werd aangevallen met een mes.

"Dat is onverklaarbaar geweld en alle geweld is onaanvaardbaar", zei Crombez aan VTM Nieuws over het voorval dat zich deze morgen in Luik afspeelde. Daar werd PTB-kopstuk Raoul Hedebouw aangevallen met een mes. Hij raakte lichtgewond aan het dijbeen. De politie kon de dader oppakken. "Ik wens Raoul een spoedig herstel", aldus de politicus.

Ook de sp.a-voorzitter krijgt bescherming. De reportageploeg mocht de agenten niet in beeld brengen. "Ik ga daar niet dieper op ingaan waarom dat dit het geval is", zei Crombrez. "Het is wat het is. Deze dagen haalt een scherpe, harde toon de bovenhand met alle gevolgen van dien. Ik wil aan iedereen oproepen om redelijk en fatsoenlijk te zijn."

De woordvoerder van politie Oostende ontkent dat er, na de aanval op Raoul Hedebauw van deze morgen, extra maatregelen van kracht waren om de veiligheid van sp.a-voorzitter John Crombez te garanderen.

"We hebben geen extra politiemensen ingezet en beslisten om de optocht en toespraak te beveiligen met het voorziene aantal manschappen. Wel hebben we cameraploegen gevraagd de politie niet expliciet in beeld te nemen", zegt woordvoerder Carlo Smits. "Misschien hebben onze mensen na het voorval iets meer in de richting van Crombez en de sp.a-kopstukken gekeken, maar van extra opgetrommelde bescherming is geen sprake geweest", aldus Smits.

BELGA
BELGA
BELGA