Crew redt leven van baby aan boord van vliegtuig onderweg naar Brussel

BELGA
Gisteren is een baby van drie maanden gered door de tussenkomst van de cabine crew aan boord van een chartervliegtuig van maatschappij Jetairfly dat vanuit Tel Aviv in Israël onderweg was naar Brussel. De piloot van vlucht JAF 2660 maakte op het Griekse eiland Rhodos een tussenlanding om de baby naar een ziekenhuis te laten brengen voor verdere verzorging.

"De baby was gestopt met ademen", aldus Hans Vanhaelemeesch van Jetairfly. Het kind was vergezeld van zijn moeder, grootmoeder en broertje op de vlucht van Israël naar Brussel.

"Het cabinepersoneel heeft dan kunstmatige beademing uitgevoerd en zuurstof toegediend, iets wat ze uiteraard tijdens hun opleiding leren", zegt Hans Vanhaelemeesch.

"De piloot besloot een noodlanding om medische redenen te maken op de luchthaven van Rhodos. Daar stond een ziekenwagen klaar om de baby, die inmiddels weer was beginnen ademen, naar een plaatselijk ziekenhuis te brengen voor verdere verzorging."

Bij de noodlanding in Rhodos bleek dat er te veel kerosine aan boord was van het vliegtuig. Een technicus werd opgeroepen voor een technische inspectie van het landingsgestel van het vliegtuig. Vlucht JAF 2660 is dan met drie uur vertraging op Brussels Airport geland.