Crevits investeert in energiebesparende projecten voor schoolgebouwen

belga
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) investeert bijna 6,1 miljoen euro in 77 energiebesparende projecten voor gebouwen van basis- en secundaire scholen in het vrij gesubsidieerd onderwijs in Vlaanderen en Brussel. De projecten moeten zorgen voor iets meer dan 1.600 ton CO2-uitstoot minder per jaar.

Concreet gaat het over het isoleren van muren, daken en vloeren. Ook het plaatsen van hoogredementsglas, dat tot twee keer beter isoleert dan gewoon dubbel glas, hoort bij deze investeringen. 

"Het onderwijs heeft met zijn uitgebreid erfgoed van gebouwen een groot potentieel om energie te besparen en dus ook de CO2-uitstoot te verminderen",  zegt Hilde Crevits.

"Oude schoolgebouwen verbruiken nog veel energie"

"Ondanks de inhaalbeweging in scholenbouw die loopt, zijn er nog steeds veel oude schoolgebouwen die veel energie verbruiken. Daar kunnen we nog wel wat energie-efficiëntiewinsten boeken", vertelt de minister van Onderwijs verder.

De projecten werden goedgekeurd door het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs AGION voor een totale kostprijs van 8 miljoen euro, waarvan dus bijna 6,1 miljoen euro gesubsidieerd wordt. De provincie West-Vlaanderen is bij de projecten koploper met een kostprijs van 2,73 miljoen euro.