Crevits haalt uit naar "eliteschool" Theo Francken: "Aanfluiting voor onze leerkrachten"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vertelde onlangs dat hij droomt van een "solidaire eliteschool" waar leerlingen worden aangemoedigd uit te blinken. Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vindt die plannen maar niets en sabelde ze vanmiddag neer in 'De Meulemeester in Debat: De Burgemeesters' van VTM Nieuws.

Crevits toonde zich scherp voor de plannen van Francken. "Ik vind het een aanfluiting voor de arbeidskracht van al onze leerkrachten om te zeggen dat ons huidig onderwijs niet voldoet", zei Crevits. Ze toonde zich niet onder de indruk van Franckens kritiek op het huidige onderwijs in Vlaanderen. 

"Elke school in Vlaanderen kan een eliteschool zijn. Voor mij is een eliteschool een school die het beste uit kinderen haalt en ik zie in Vlaanderen een pak van deze scholen."

"Geen anti-N-VA-coalities"

Crevits ging ook in op de naderende gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Zelf is ze titelvoerend burgemeester in Torhout, waar de CD&V een absolute meerderheid heeft. Maar N-VA ligt, zoals in de rest van Vlaanderen, op de loer. Schrik heeft Crevits echter niet, zegt ze. “Angst is een slechte raadgever maar iedereen staat wel op scherp. Het is aan ons om mensen te overtuigen en waardering te krijgen voor het sterke werk dat we met onze 137 Vlaamse burgemeesters voeren. (...) Heel veel partijen spreken met elkaar, dat vind ik geen foute zaak maar dat er overal anti-N-VA-coalities worden gemaakt, betwist ik formeel, dat is absoluut onjuist."

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
BELGA Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).128 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Nu zit men te werken op kwantiteit in plaats van kwaliteit die men nodig heeft in de toekomst voor onze economie en daar worden onze bedrijven zeker niet beter van. Francken heeft gelijk onze maatschappij word er alleen maar beter van als wij top onderwijs hebben.

 • Cor Dierckx

  Crevits moet alleen zorgen dat er minstens 1 maand vakantie bijkomt of overschakelen naar ploegenwerk in het onderwijs eentje 2.5 uur in de voormiddag en eentje 2.5 uur in de namiddag dan kunnen ze misschien ook tot hun 67 ste.werken.

 • Marc Baeyens

  De kop in het zand steken als het niet goed is, zo reageert men traditiegetrouw bij de CD&v. Crevits is geen uitzondering, ondanks haar mooie praatjes. / "dat er overal anti-N-VA-coalities worden gemaakt, betwist ik formeel, dat is absoluut onjuist" (Crevits) - Men moet maar durven flagrant te liegen. Het wordt opnieuw één tegen allen, de waarheid zeggen tegen de waarheid verdoezelen.

 • raf peeters

  Laten we niet vergeten dat heel je leven studeren is ,'t is niet omdat je Uw vorming achter de rug hebt dat er in je verder leven niet meer moet gestudeerd of bijgeschoold moet worden, in de huidige tijd een reden is om mee te blijven draaien maar jammer genoeg zijn er veel van oordeel dat het niet hoeft ,niks is minder waar.

 • Ian Vandenbossche

  @ gilbert vermeersch: was ironisch bedoeld...natuurlijk.