Crevits: "Er zijn zoveel belangrijkere dossiers dan mails"

BELGA
Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) wil de samenwerking met haar kartelpartners in de Vlaamse regering niet laten beïnvloeden door de mail die de Antwerpse CD&V-afdeling had rondgestuurd over de para's op de Meir. "De maatschappelijke uitdagingen zijn zo groot" dat Crevits "weinig goesting" heeft het incident impact te laten hebben op de samenwerking, verklaarde ze maandag in De Ochtend op Radio 1.

Het voorbije weekend ontstond deining tussen CD&V en N-VA naar aanleiding van een mail van de Antwerpse CD&V, waarin werd opgeroepen te protesteren tegen de aanwezigheid van para's in het Antwerpse straatbeeld. Bij N-VA waren ze alvast not amused over het initiatief. Vicepremier Kris Peeters had het zondag over "een storm in een glas water" en een "goedbedoelde actie", al was de mail "ongelukkig geformuleerd". Ook minimaliseerde Peeters zijn persoonlijke betrokkenheid en zei hij de mail op voorhand niet te hebben gelezen.

Ook partijvoorzitter Wouter Beke verklaarde intussen niet van de Antwerpse plannen te hebben afgeweten. Mocht hij wel op de hoogte zijn geweest, dan zou hij ze naar eigen zeggen hebben afgeraden. Viceminister-president Crevits noemt het "bijzonder spijtig" dat het sociaal akkoord dat vrijdag tot stand kwam, nu wordt overschaduwd door de mail. "Dit is zoveel belangrijker dan mails die voorzitter Beke noch Kris Peeters hebben gelezen", luidde het. Voor Crevits mag het incident geen impact hebben op de relatie met de coalitiepartners. Daarvoor ligt er "te veel werk op de plank", luidt het.

Het sociaal akkoord is zoveel belangrijker dan mails die voorzitter Beke noch Kris Peeters hebben gelezen

Hilde Crevits