Crash op R4: vrachtwagen op middenberm en bestelwagen overkop

Spillebeen
Op het kruispunt van de R4 met de Rijkswachtlaan in Zelzate zijn vanmiddag drie voertuigen tot een aanrijding gekomen. Volgens de eerste vaststellingen reed een van de betrokken wagens vermoedelijk door het rood.

Rond 11.45 uur reed een bestelwagen van de Rijkswachtlaan de R4 op. Volgens getuigen negeerde hij het rode licht. Op de R4 kwam het tot een aanrijding met een vrachtwagen die uit de richting van Nederland kwam. Die ramde op zijn beurt een tweede bestelwagen die op zijn zij tot stilstand kwam op de weg. De vrachtwagen week verder uit en ramde de middenberm en twee palen voor verkeerslichten.

Geen van de inzittenden liep zware verwondingen op. De twee bestuurders van de bestelwagens raakten lichtgewond. Het kruispunt is momenteel volledig afgesloten in de richting van Gent. Omdat er slechts sprake is van lichte verwondingen, moet het parket niet ter plaatse komen, dus zal het kruispunt snel weer opgeruimd zijn. Omdat de verkeerslichten geramd zijn en de andere lichten op het kruispunt daardoor niet werken, moeten die ook hersteld worden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Victor Van den Bogaert

    Ik woon daar niet van uit de buurt. Net zoals op veel andere plekken België heeft de verkeersinfrastructuur het niveau van een regenworm. Dat staat natuurlijk niemand toe door het rood te rijden. Er moet daar dringend iemand worden aangesteld mét verstand.