Coveliers stopt als voorzitter Vlott

Hugo Coveliers is niet langer voorzitter van Vlott.
PHOTO_NEWS Hugo Coveliers is niet langer voorzitter van Vlott.

Gewezen Kamerlid en senator Hugo Coveliers is niet langer voorzitter van de politieke partij Vlott (Vlaams, liberaal, onafhankelijk, tolerant en transparant). Sinds gisteren is de partijleiding in handen van Hendrik Boonen, zo blijkt uit een mededeling. Coveliers wordt erevoorzitter en blijft het speerpunt van de partij bij verkiezingen.
 
Coveliers richtte Vlott op in 2005 nadat hij uit de toenmalige VLD gezet werd. De jonge partij ging een alliantie aan met het Vlaams Belang, die zeker nog tot eind 2012 na de komende lokale verkiezingen behouden blijft. In 2007 werd hij op de Vlaams Belang-lijst herverkozen in de Senaat. Op 13 juni raakte hij als lijstduwer niet meer verkozen, waardoor Vlott nog enkel een aantal lokale verkozenen telt. Zo zetelt Coveliers nog in de Antwerpse gemeenteraad.

Hendrik Boonen absolute koploper in partijswingen

Hendrik Boonen neemt de dagelijkse leiding van Vlott over. Naast voorzitter wordt hij ook verantwoordelijk voor organisatie, communicatie en contacten met de media.

Boonen is volgens Wikipedia de absolute koploper in het veranderen van partij: hij startte zijn politieke loopbaan bij AMADA en ging dan achtereenvolgens naar de Volksunie, de Nieuwe Partij, het Sociaal Republikeins Front, de Partij Voor Christelijke Solidariteit, de Partij Voor de Kleine Man, WOW, ROSSEM, de PNPb, UDDU, het Liberaal Appel, Fervent Nationaal en Vlott. (belga/ka)