Coureurs beboet voor wildplassen aan Menenpoort

photo_news
Vijf deelnemers aan een wielerwedstrijd voor junioren in Ieper hebben een boete gekregen voor wildplassen aan De Menenpoort. Net nu de honderdste verjaardag van de start van de Eerste Wereldoorlog overal wordt herdacht, waagde één van de jonge wielrenners het zelfs om een plasje te maken tegen de muur van het meest prestigieuze herdenkingsmonument van de Eerste Wereldoorlog, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

"We hebben de ploegleiders nochtans duidelijk gebriefd dat wildplassen aan de Menenpoort niet zal worden getolereerd", zegt koerscommissaris Bart Vannieuwenhuyze. "Er was zelfs speciaal voor de gelegenheid een moment van stilte ingelast."

Het is voor de organisatie nu bang afwachten hoe de eigenaars van het Britse monument, de Commonwealth War Graves Commission, zal reageren. "We kregen voor één keer de toestemming om onze koers te laten starten aan deze symbolische plek, speciaal ter gelegenheid van het jubileumjaar. Daarom kunnen we dit niet door de vingers zien, want volgend jaar zouden we de wielerkoers graag opnieuw laten starten aan de Menenpoort."