Corrupte agent 'De Albanees' schrijft boete uit "omdat de ramadan gedaan is"

Op YouTube is een filmpje opgedoken van 'den Albanees', een van de Antwerpse agenten die van diefstal, machtsmisbruik en afpersing verdacht worden. In de video is te zien hoe de agent, die nog steeds in de cel zit, een boete uitschrijft aan iemand die door het rode licht is gereden. Wanneer die verhaal wil halen, antwoordt de agent dat hij de boete krijgt "omdat de ramadan gedaan is". Op bovenstaand filmpje zijn de agenten onherkenbaar gemaakt.

"Wil je nog een liedje zingen of zo?" zegt de agent terwijl de man, die alles gefilmd heeft, verbouwereerd blijft staan. "Ik ben nog maar een jaar in dienst. Jij bent de eerste die ik een boete geef. Omdat de ramadan gedaan is, krijg jij mijn eerste boete", zegt de agent waarna hij wegrijdt in zijn politiewagen.

Korpschef spreekt vertrouwen in personeel uit in brief

Serge Muyters, de korpschef van de Antwerpse lokale politie, heeft intussen in een brief aan zijn personeelsleden zijn vertrouwen in het korps uitgesproken. Alle medewerkers van het korps krijgen de brief deze week in de bus. "Sommigen grijpen deze moeilijke tijden aan om ons in een slecht daglicht te stellen, maar bij elk optreden zullen we keer op keer bewijzen dat we altijd ten dienste staan van onze bevolking", stelt Muyters onder meer.

Met de brief wil Muyters naar eigen zeggen zijn personeel een hart onder de riem steken nu het korps in het oog van de storm is terechtgekomen. "De korpschef is ervan overtuigd dat de overgrote meerderheid elke dag opnieuw vol overgave goed politiewerk levert, in alle integriteit en volgens de deontologische code", verklaart de politie vandaag in een persbericht. "Daar zet het korps volop op in."

Volgens Muyters is het net nu dat de politie moet tonen waarvoor ze werkelijk staat, en moet "bewijzen hoe professioneel en integer ons korps wel degelijk is". Medewerkers van het korps die nog met vragen zitten, kunnen daarmee trouwens steeds terecht bij het eigen 'meldpunt integriteit' of de dienst 'welzijn' van het korps, luidt het nog.

Antwerps korpschef Serge Muyters.
kos Antwerps korpschef Serge Muyters.