Corona-experts doen oproep: “Als we de zomer willen redden, blijf dan nu in uw kot”

Experts Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe deden vandaag in VTM Nieuws een oproep om de zomer te redden.
VTM NIEUWS Experts Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe deden vandaag in VTM Nieuws een oproep om de zomer te redden.
We hebben er de hele winter naar uitgekeken: mooi lenteweer, kunnen buitenkomen en genieten van het zonnetje. Maar nu het zover is, moeten we de verleiding weerstaan om uit ons kot te komen, zeggen experts. Als we de zomer willen redden, dan moeten we nu binnenblijven.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Experts Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe deden vandaag in VTM Nieuws een oproep om de zomer te redden. De maatregelen die in ons land getroffen werden om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, werpen hun vruchten af, maar het is te vroeg om victorie te kraaien. Als we onze inspanningen nu staken, riskeren we af te stevenen op een nieuwe piek. Dat betekent niet alleen dat de ziekenhuizen overbelast kunnen geraken, maar ook dat de zomer eraan hangt.

“Als we nog van de zomer willen genieten, dan moeten we nu heel erg ons best doen. Maar onthou: het komt goed”, aldus Marc Van Ranst.
136 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wilfried Vanden Berg

  Die zogenaamde experts zijn blijkbaar liever BV dan verstandige (?) mensen met een verstandige oplossing. Veel bla bla bla in de media, en cijfers over gestorven mensen . Maar een degelijke oplossingen kunnen ze niet geven . Prutswerk en knoeiwerk dat is blijkbaar alles wat ze kunnen . Dikke knoeiers en sukkelaars noem ik die zogenaamde experts.

 • Albert Viane

  En van de zomer ook nog eens in ons kot blijven?

 • Jean Marchand

  Het is nu echt wel duidelijk dat de zogenaamde experten in de media er uiteindelijk niks anders doen dan het vel van de politiek te redden. Niemand mag het publiek doen pannilkeren. Hadden ze Marc whatelet serieus genomen, hadden ze de humane en commerciële ravage kunnen voorkomen. De vruchten van onze nieuwe liberale wereld! Een update van het gezond verstand. Het thans meest realistische voorbeeld van het zelfvernietigend kapitalisme. Of het liberale idee dat alleen de sterkste overleven.

 • Nico Reybroeck

  Voor diegene die het nog niet zouden weten, de zomer is sowieso al om zeep, in uw kot blijven of niet...Het enige dat ze zullen versoepelen is gaan werken ...al de rest, festivals, reizen naar het buitenland, sportwedstrijden , kortom alles wat een mens zou kunnen ontspannen zullen ze blijven verbieden tot na het zomerverlof.

 • Fonske Beys

  We gaan ons verlof geld voor wat anders moeten gebruiken .