Exclusief voor abonnees

Corona doodsteek voor nachtleven? “Dan krijg je meer illegale feesten waar het virus niet lijkt te bestaan”

Legendarische discotheek Highstreet gaat dicht, de zoveelste in lange rij

Gerald Claes, co-zaakvoerder van de Gentse uitgaanstempel Charlatan.
Wannes Nimmegeers Gerald Claes, co-zaakvoerder van de Gentse uitgaanstempel Charlatan.
Discotheek Highstreet in Hoogstraten, ooit een icoon van het Vlaamse uitgaansleven, legt de boeken neer. Het nachtleven is door de coronacrisis in heel Vlaanderen stilgevallen en uitbaters van nachtclubs en discotheken missen elk perspectief. Barmannen, obers, buitenwippers en dj’s, mensen voor wie het nachtleven en de muziek een kwestie van passie is, zitten werkloos thuis. Een sociaal bloedbad kondigt zich aan. “Maar indien de overheid wat mee wil, zijn er oplossingen mogelijk.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mo Biraja

  Die jonge gastjes die denken dat heel de maatschapij rond hen draait en hun plezier ! Alsof heel de economie er vanaf hangt dat zij plezier hebben en aan den alcool en drugs zitten ! er zijn ook mensen die nog iets nuttigs doen voor de maatschapij en er ook voldoening in vinden !

 • Erik Van looveren

  Ze zijn je hele sociale leven onderuit aan het halen, maar de meeste mensen hebben het nog niet door. Je komt er vanzelf wel achter. Het zinkend schip, België genaamd.

 • Nick Lersberghe

  @Ludo Vandenborne Je zal er van verschieten hoeveel mensen die niet (willen) leven aan het ritme dat jij "normaal" vindt. De wereld zit iets complexer and anders ineen dan dat.

 • oswald billiet

  Het nachtleven heeft daar geen schuld aan. Het is die éne, nog niet ontdekte super-verspreider die de hele boel omkeert en die nog niet gevonden is. Dit is zo in Portugal gebeurd en kan ook bij ons, om het even waar. En al die alles voorspellende virologen mogen hier terzake wel een toontje lager zingen. Een hele gemeenschap in quarantaine zetten voor een scheet is van het goede te veel.

 • Gaston Foubert

  Als ik jong was moest ik thuis zijn om 22 uur, nu vertrekken ze pas. Toen werd er gezegd dat er na middernacht niets meer goed gebeurde. Vake en Moeke hadden gelijk !!