Controleurs van verkeersbelasting houden stiptheidsactie tegen plannen Homans

Brussel 4/7/18

	
- Plenaire zitting Vlaams Parlement 
- Séance plénière du Parlement Flamand

* Liesbeth Homans

 © Philip Reynaers / Photonews
Photo News Brussel 4/7/18 - Plenaire zitting Vlaams Parlement - Séance plénière du Parlement Flamand * Liesbeth Homans © Philip Reynaers / Photonews
In Zeebrugge zullen de controleurs van de verkeersbelasting morgenochtend een stiptheidsactie houden. De actie kadert in een reeks verwittigingsacties van de socialistische vakbond ACOD tegen de aangekondigde plannen van minister Liesbeth Homans.

Rond 10 uur zal het verkeer van en naar de haven van Zeebrugge aan een controle onderworpen worden. De 'gedupeerden' zullen uitleg krijgen over de redenen om actie te voeren. "Het gaat onder andere over de totale afbouw van de ziekteverlofregeling voor statutairen", aldus algemeen secretaris Jan Van Wesemael. Daarnaast zou het voortaan bijvoorbeeld veel moeilijker zijn om statutair ambtenaar te worden. Ambtenaren zouden in de toekomst ook veel sneller ontslagen kunnen worden.

In principe gaan de onderhandelingen over de materie pas op 24 september van start. Voor de socialistische vakbond is het echter een doorn in het oog dat de plannen wel al werden aangekondigd in de pers. 

De reeks verwittingsacties ging eind juli van start met de bezetting van een sluis in Menen. De protestacties aan bruggen en sluizen werden enkele dagen later opgeschort door de aanhoudende hitte.
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • daniel budenaerts

  Typisch NVA ; gewone ambtenaren en burgers blijven plunderen,transfers naar Wallonie in stand blijven houden en superrijken,industrielen en grote ondernemingen de hand hand boven het hoofd houden.

 • Bob Boomer

  - Ambtenaren, voordelen? Afnemen! In de privé ook nog voordelen? Afnemen! Oeps, nog een voordeel vergeten in de ambtenarij... afnemen! Hey die in de privé heeft ook nog 1 voordeel, afnemen! - Afnemen, afnemen, afnemen. Onnozelaars, zie je niet dat men de mensen tegen elkaar opzet.

 • Fonz Ooms

  Manten Kalle, wij zijn niet jaloers op de ambtenaren, wij steken de belastingpot met alle plezier vol met geld om al uw voordelen te bekostigen. Voor onze voordelen WERKEN wij.

 • Walter Dens

  Politiekers worden ook door betaald bij ziekte en zijn nu met vakantie ook door betaald. Daar hoor je geen ene nva'er over klagen.

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Wat zij staken noemen noem ik truckers gijzelen indien je wil staken blijf dan thuis en laat anderen gerust