Exclusief voor abonnees

Contract van 40 miljoen euro: overheid bestelde mondmaskers voor alle Belgen bij obscure voetbalmakelaar

.
rv/Geert De Rycke .
De miljoenen stoffen mondmaskers die straks aan alle Belgen uitgedeeld zullen worden, blijken besteld bij een Italiaan zonder enige relevante ervaring. Enkele jaren geleden trachtte hij nog voetbalspelers in onze derde klasse te verhandelen. Vandaag is hij geselecteerd voor een overheidscontract van bijna 40 miljoen euro. Het roept vragen op over de gunningsprocedure.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
125 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rita Snyers

  Het is wel gek dat de overheid ons vraagt lokaal te kopen en zelf kopen ze in het buitenland terwijl ikzelf werk in een bedrijf dat ook mondmaskers maakt en levert. Maar dat was waarschijnlijk te Belgisch.

 • LUC MASSCHELEYN

  Onze politici bestellen bij hun politieke vriendjes. Zo doen ze die een plezier en kunnen ze zelf ook meegraaien. Wat een bende schijnheilige zakkenvullers.

 • Willy Scholaart

  Er zijn er hier zelfs die zeggen dat we geen kritiek mogen hebben op deze regering, dat het in het buitenland ook zo is, wel ik woon nu 5 maanden in spanje en ja de eerste 2 WEKEN was er een tekort nu overal te verkrijgen ook verplicht te dragen zelfs de politie deeld ze uit en dan zou je geen kritiek mogen hebben, en ja ik moet die klungelaars in België ook nog betalen het is niet omdat ik in België niet meer woon dat ik er geen belastingingen niet meer moet betalen .

 • didier beurkens

  Het is nu half mei, we zoeken ze als sinds februari ? Het kostte 4 miljoen om een grote volwaardige productielijn op te starten in België meen ik hier gelezen te hebben. O ja en nu hebben ze zeer recent een NBN om zich achter te verstoppen. Hadden ze die dan voorheen niet nodig ? Mondmaskergate of de klucht van België in een notendop.

 • Francis Nagels

  Dit is hoe wij worden misleid door onze politiekers,schaam u belgie,schaam u politiekers en treed af als u nog enig respect bent!! En mijnheer de croo geef die 300 miljoen aan de bijna 20 procent armen in belgie,in plaats van aan een Duits bedrijf ! Hoelang kan deze blunder en fake regering nog doorgaan! Van mij mag belgie ophouden te bestaan,dit is niet meer mijn land.