Contract medewerker VRT-nieuwsdienst beëindigd na sms'en naar stagiaire

BELGA
Het contract van een medewerker van de VRT-nieuwsdienst is twee maanden geleden beëindigd wegens sms'en naar een stagiaire. Het nieuws komt een dag na het ontslag van Bart De Pauw door VRT wegens seksueel overschrijdend gedrag.

Aanleiding waren berichten die de medewerker naar een stagiaire stuurde. Volgens onze informatie gaat het niet om sms'en in de seksuele sfeer, maar om "ongewenste" berichtjes. Volgens VRT-woordvoerder Bob Vermeir was er ook geen sprake van een ontslag op staande voet, maar werd het contract van de medewerker "in onderling overleg beëindigd".

VRT-woordvoerder Vermeir: "Een stagiaire maakte melding van de sms'jes, waarna er gesprekken waren met haar. Daarna is er beslist om het contract stop te zetten." Vermeir wil verder geen commentaar kwijt.

Later meer 
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Temmerman

  Ik ken iemand die aan de receptie van de vrt werkte en die wist te vertellen wat daar vroeger allemaal gebeurde, er kwamen er veel nog s'nachts buiten...

 • wim rooyakkers

  Dus ook voortaan opletten met sms'en,en geen contact meer maken met vrouwen,want wat je zegt kan tegen je gebruikt worden.

 • Gino Denil

  Euh. Eens heel voorzichtig proberen. Een nieuw vak in het SO. Etiquette in de digitale wereld. Of was dat al grensoverschrijdend.

 • jo noel

  De VRT is nu serieus aan het bezuinigen ! Er zullen er nog volgen...

 • Roland Peeters

  De VRT een 'rood' eiland. Het is daarom zeker dat al die NVA-ers (cf echtgenote peuter Weyts) zich gehaast hebben om in de raad van bestuur te zitten. Ik denk dat Graaier Bracke ze de weg heeft gewezen!