Exclusief voor abonnees

Consultatie bij huisarts zal er vanaf maandag helemaal anders uitzien

Huisarts Glenn Boulanger
Marc Gysens / Photo News Huisarts Glenn Boulanger
Vanaf maandag zullen we weer naar onze huisarts kunnen. Maar ‘business as usual’ wordt het zeker niet. Een consult zal enkel op afspraak mogelijk zijn, de wachtzalen zullen zo goed als leeg zijn en wellicht staat er plexiglas op het bureau van de dokter. Hoe zal een afspraak bij de huisdokter er nu precies uitzien?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Norbert Corten

  Ik heb de laatste jaren nooit, anders geweten dan verplicht op afspraak bij de huisarts en zeker hier in het Antwerpse,ook al voor de gewone veiligheid buiten corona.

 • Sjonny Martero

  Ik heb een telefonische consultatie met de dokter in de kliniek gehad. 45 seconden. Om te zeggen dat mijn bloedonderzoek goed was en dat voor een verdere controle ik na de Corona een afspraak moet maken daarvoor. Rekening gekregen van 39 euro. Amai.

 • guido verwerft

  wie gaat er nu nog in de wachtzaal zitten, het is allemaal op afspraak tegenwoordig. Chapeau voor alle huisartsen en al de gezondheidsmedewerkers die allemaal klaar staan voor ons de gewone burgers

 • Maurice Berden

  Via digitaal loket een afspraak maken bij huisdokter of via een telefoontje is al lang ingeburgerd bij heel veel mensen en artsen. Ook gaat onze huisarts nog aan huis bij dringende gevallen of bij minder mobiele mensen. Wat is het probleem?

 • Paul Vandekerckhove

  Als mijn huisarts me niet op de traditionele wijze wil onderzoeken zelfs als ik een masker aan heb dan zoek ik een andere dokter.