Concerten op Les Ardentes onderbroken na hevig onweer

belga
De stormen en felle winden die deze amiddag de Luikse regio troffen, hebben het programma van het muziekfestival Les Ardentes in de war gestuurd. De concerten die bezig waren op het moment van de storm moesten opgeschort worden. Het stormweer bereikte de festivalsite aan het Parc Astrid de Coronmeuse iets voor 15 uur.

Na de korte maar hevige storm konden de optredens hervat worden en volgens de woordvoerder van het festival waren er geen schadegevallen of gewonden. Drie optredens op buitenpodia moesten worden onderbroken. Veel festivalgangers zochten onderdak in de hallen, waar het tot voor de storm eerder rustig was.

Het festival wordt niet stopgezet, wel is de programmatie door het onweer in de war geraakt.  De concerten zijn inmiddels terug bezig.

De hallen, die vaak bekritiseerd worden om hun slechte akoestiek en waar geen optredens waren, werden door het onweer overrompeld door mensen die kwamen schuilen. In de hallen gaat 'Wallifornia MusicTech' door, het eerste evenement over muziek en nieuwe technologieën.

Het festival ging vandaag officieel rond 14.00 uur van start, en ontsnapte dus niet lang aan de regen en hevige onweren die voorspeld waren in de regio. Les Ardentes, met elk jaar ook veel Vlaamse festivalgangers, loopt nog tot en met 9 juli.

belga
belga
belga
belga
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.