Commotie over tweet van N-VA-gemeenteraadslid die aanslag in Hanau linkt aan massamigratie

RV
In een inmiddels verwijderd bericht op Twitter linkte N-VA’er Pieter Boudry de aanslag in het Duitse Hanau aan massamigratie. “Ik hoop dat alle beleidsmakers inzien dat ‘ontwrichting van de samenleving’ door massamigratie toe te laten jammer genoeg alleen maar meer geweld zal voortbrengen”, klonk het. 

Pieter Boudry is gemeenteraadslid voor N-VA in Scherpenheuvel-Zichem. Zijn bericht over de aanslag in Hanau en de link met massamigratie schoot bij veel twitteraars in het verkeerde keelgat. Viroloog en opiniemaker Marc Van Ranst noemt het “één van de meest schandalige tweets die ik ooit ben tegengekomen”. Open Vld-politica Alexandra D’Archambeau vindt de tweet “ranzig” en “degoutant”.

Niet veel later verwijderde Boudry het omstreden bericht. In de plaats daarvan schreef hij: “Stop racisme. Stop extremisme. Stop geweld.”

Lees het verslag van onze reporter in HLN+: Inwoners geschokt na aanslag in Hanau: “ Elk van ons had slachtoffer kunnen zijn”
38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Deroost

  Als de politici de bevolking blijkt negeren zal het geweld blijven toenemen. Pieter Boudry heeft groot gelijk. Eindelijk iemand die de vinger op de wonde legt. Ik snap niet dat daar commotie rond gemaakt wordt. De feiten mogen nooit benoemd worden en deze vorm van ontkenning is net de oorzaak van het geweld.

 • kurt clybouw

  iemand die de waarheid spreekt wordt teruggefloten , door de politiek correct denkenden , immigratie is een probleem en niet meer onder controle

 • Lieven Vermandere

  De massamigratie heeft nog nooit veel positief geleverd. Migranten moeten zoals in Canada handgepikt worden naargelang hun vaardigheden. De globalisten hebben echter een andere agenda.

 • willem merken

  En volgens PTB en PS was die aanslag in Duitsland de schuld van het VB. Rechtstreeks op tv in villa politica, en de kamervoorzitter zat erbij en keek ernaaar.

 • Jan Depoortere

  Waarom mag zoiets in godsnaam niet gezegd worden? Is er een andere reden dan?