Comazuiper gereanimeerd en verscheidene gewonden door glasscherven op dansvloer 'Bal der Bals'

Tientallen jongeren dronken zichzelf bewusteloos

Doran Lagaert
De negende editie van het Bal der Bals in Waregem Expo verliep zaterdag niet helemaal zoals gepland. Heel wat van de 5.000 gasten moesten verzorgd worden omdat de vloer vol glas lag. De politie en MUG kwamen ter hulp en sommigen moesten zelfs naar het ziekenhuis, zegt VTM Nieuws. Tientallen jongeren dronken zichzelf bewusteloos, één iemand moest zelfs gereanimeerd worden", volgens de politie.

De politie van Waregem overwoog om het feest stil te leggen, maar deed dat uiteindelijk niet omdat dat mogelijk voor nog meer problemen had kunnen zorgen. De organisatie kreeg wel de opdracht het glas van de vloer te vegen.

"Het was echt verschrikkelijk", zegt een zestienjarige feestganger. Hij kreeg glas in zijn schoenen en vertelt dat hij vele mensen zag met bebloede benen. "Iemand vlak bij mij had een bloedneus doordat ze een fles in haar gezicht gegooid kreeg."

"Geen verdere problemen"

Op het volgende Bal der Bals zal enkel nog glas geserveerd worden in de Vipruimte. Verder werden alle veiligheidsvoorschriften gevolgd, laat de organisatie weten. "Behalve dit zijn er quasi geen problemen geweest. Voor velen bleek het alsnog een geslaagde avond te zijn."

De politie zegt dat er ook verscheidene jongeren veel te veel gedronken hadden. "Tientallen jongeren dronken zichzelf bewusteloos, één iemand moest zelfs gereanimeerd worden."