Colruyt start met productgamma gericht op moslims, "maar halalvlees past niet in onze visie op dierenwelzijn"

photonews
In de loop van 2018 lanceert supermarkt Colruyt een veertigtal producten die specifiek gericht zijn op de noden van de moslimgemeenschap in België. Het gaat onder meer om couscous, bulgur, kazen, kruiden, thee, frisdranken, groenten en fruit. 

"Maar halalvlees of andere producten afkomstig van onverdoofd geslachte dieren passen niet in onze visie op dierenwelzijn en komen dus niet in ons assortiment", zegt marketingdirecteur Guy Elewaut vandaag.

Het huidige aanbod komt volgens Colruyt niet optimaal tegemoet aan de noden van de groeiende moslimgemeenschap. Moslimklanten gaan specifiek op zoek naar halalproducten en verliezen vaak tijd met ingrediëntenlijsten controleren. "Er bestaat geen eenduidige, wereldwijde definitie van het begrip halal", aldus Guy Elewaut. "Onze moslimklanten legden ons uit dat ze vooral op zoek gaan naar vegetarische en alcoholvrije producten omdat die 100 procent zeker halal zijn." Bijgevolg wordt de halal-definitie van Colruyt vegetarisch en alcoholvrij. 

Groene duim

Bij 'voorkeuren levensstijl' in de MyColruyt-app zal je binnenkort naast veggie, vegan en alcoholvrij ook 'halal' kunnen ingeven. Producten die daar aan voldoen, krijgen een groene duim. Zo zien moslimklanten snel en makkelijk of ze het product al dan niet mogen eten volgens hun overtuiging.

De producten zullen te vinden zijn in een veertigtal winkels, voornamelijk in stedelijke gebieden. Net zoals bij het veggie- en glutenvrije aanbod zullen de nieuwe producten niet in een apart rek liggen, maar gewoon naast gelijkaardige producten verspreid in de winkel.
219 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Slechte zet van Colruyt. Sommige klanten gaan dit niet pikken. Wij moeten ons toch niet aanpassen aan de gewoonten van inwijkelingen ? Voor geld danst de beer.

 • Karel Delcroix

  Dag Colruyt... ik kom er niet meer. Andere en betere winkels .... Binnenkort de bourka's in de solden en gescheiden kassa's voor mannen en vrouwen.

 • chris Tophe

  Aiai ze gaan straks de term rascisten naar het hoofd gegooid krijgen omdat ze geen halavlees aanbieden en dus discrimineren zeker ?

 • ALBERT DEPLUS

  Probeer dat even in de Magreb, met biefstukken !!!!!!!!

 • Paul Van Heurck

  Voor mij geen colruyt ...