Colruyt overweegt aantal pakken toiletpapier per klant te beperken

Colruyt overweegt aantal pakken toiletpapier per klant te beperken.
Colruyt Colruyt overweegt aantal pakken toiletpapier per klant te beperken.
Supermarktketen Colruyt denkt eraan om het aantal pakken toiletpapier dat een klant mee naar huis mag nemen tijdelijk te beperken. Met de maatregel wil het bedrijf zeker zijn dat al zijn klanten tijdens de coronacrisis voldoende toegang hebben tot alle basisproducten.

Colruyt herhaalt nog eens dat er op dit moment meer dan voldoende voorraden zijn. Maar sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in ons land en de strenge maatregelen die de regering heeft opgelegd, zijn heel wat Belgen aan het hamsteren geslagen. En blijkbaar is toiletpapier daarbij een gegeerd product. Op sociale media wordt er dan ook geklaagd over lege rekken.

Meer dan genoeg voorraden

"We hebben nog meer dan genoeg voorraden, maar hebben soms de tijd niet om die in de winkel te krijgen", aldus de woordvoerster. Door nu het aantal stuks dat een klant mee naar huis mag nemen te beperken, zouden die lege rekken kunnen worden vermeden.

Om hoeveel pakken het precies zal gaan, hangt af van winkel tot winkel. "We laten dit aan de zaakvoerder over, die heeft het beste zicht op zijn voorraad", klinkt het. Het zal zeker meer dan één pak zijn, verzekert de woordvoerster. Ook voor andere basisproducten, zoals bijvoorbeeld pasta of bloem, kan de zaakvoerder een beperking per klant opleggen. 

Colruyt hoopt dat het hamstergedrag wat gaat minderen. "Vandaag leek het al wat kalmer", aldus de woordvoerster.

Onlineverkoop

De onlineverkoop via Collect & Go is ook veelbevraagd sinds de coronacrisis. Colruyt nam deze week geen nieuwe bestellingen meer aan. Vanaf volgende week wil men geleidelijk aan weer een aantal afhaalvensters openen. "Dat kan verschillen van winkel tot winkel, afhankelijk van de drukte. We zullen de situatie ook van nabij evalueren", klinkt het vrijdag.

Lees ook:

Dagboek van een Colruyt-medewerker: “Wat een helse week. Sommige klanten vinden het schandalig als we even iets drinken” (+)
42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wim wuytack

  Eindelijk, ik heb altijd wat toiletpapier in voorraad gelukkig. Want sommige mensen kunnen hun kont nu met keukenrol af kuisen dankzij de hamsteraars.

 • marie-rose van der haeghen

  Alle produkten vanaf het 2 de produkt duurder maken , t’ zal rap gedaan zijn met hamsteren .

 • leen hanssens

  Niet overwegen doen, en niet alleen toiletpapier.

 • Philip Depraetere

  Beperk het aantal per klant.

 • Eddy Nijs

  Er is idd genoeg wc papier maar in de Colruyt opleggers zitten alle producten en niet enkel papier. En ook al ben je met 6 met een pak van 12 zal je wel langer dan twee dagen toekomen zeker anders is immodium mss beter. Topidee maar had al een week zo moeten zijn.