Colruyt haalt kippenballetjes met groenten uit de rekken

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
Colruyt roept kippenballetjes met groenten van Boni Selection terug. Bij een interne controle is vastgesteld dat op de verpakking tarwe en selder niet vermeld staan, terwijl die wel in het product zitten. In samenspraak met het Federaal Voedselagentschap is beslist om de balletjes uit de rekken te halen. Dat meldt het bedrijf vanavond.

Het gaat om de kippenballetjes met groenten van Boni Selection met uiterste gebruiksdatum 25/10/2018 uit filialen in België en Luxemburg. Aan klanten die dit product gekocht hebben en allergisch zijn voor selder, tarwe of gluten, of een glutenintolerantie hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel van aankoop. Daar krijgen ze het product terugbetaald. Voor klanten die niet allergisch of intolerant zijn, is er geen risico bij consumptie. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean West

    Claudia Rosseel De labels worden niet door Colruyt of andere winkels op de verpakking aangebracht maar door de fabrikant.

  • Claudia Rosseel

    Bij Colruyt bevatten bereidingen haast standaard tarwe, andere bindmiddelen kennen ze niet, en duidelijke labels ook niet. Andere warenhuizen labelen allergenen stukken beter en bieden ook meer producten zonder allergenen aan.