Colruyt geeft bijkomende uitleg over terugroepactie rundvlees

Photo News
"Omdat er onduidelijkheid is bij onze klanten over de omvang van de recall van rundvlees en rundvleesbereidingen, willen we het bericht daarover van gisteren nuanceren en eventuele ongerustheid wegnemen", zo laat Colruyt weten. Zaterdag riep Colruyt gebakken rosbief, vers rundvlees en bereidingen op basis van gemalen rundvlees terug wegens de mogelijke aanwezigheid van de bacterie E. coli STEC.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vandaag voegt Colruyt daar aan toe dat de betrokken leverancier minder dan 10 pct van het totale rundvlees aan Colruyt levert. Het overgrote deel van het rundvlees van de supermarktketen is niet betrokken. 

Daarnaast wijst Colruyt erop dat er twee soorten terugroepingen zijn: nationale terugroeping van 1 artikel: gebakken rosbief in alle Colruyt-filialen in België en Luxemburg. Dit wil zeggen dat in alle Colruyt-filialen voor die referentie (art. 10157) een terugroeping werd georganiseerd.

Alle andere referenties die in de berichtgeving van gisteren vermeld stonden (De terugroeping van vers rundvlees en bereidingen op basis van gemalen rundvlees) zijn van toepassing voor 95 beenhouwerijen in België (dus niet voor alle 240 beenhouwerijen).

"Op onze website zullen de klanten de lijst van de betrokken winkels kunnen terugvinden", aldus de mededeling van Colruyt. "Belangrijk is dat de besmetting in een klein deel van de levering van onze leverancier is ontdekt. Om geen risico's te nemen, contaminatie uit te sluiten, hebben we beslist om alle stukken vlees die op hetzelfde moment zijn versneden, terug te roepen. Dit verklaart de grote omvang van deze terugroepactie." 
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc De Rouck

  Beste Steffi en Yentl, bij slagers gaan die controles ook door , is er ook tracering en wordt ingeval van infectie net hetzelfde gedaan (wettelijk verplicht) en geven de onafhankelijke labo's die gegevens door aan het FAVV dus stop idd het gezijk.

 • Yentl Dobbelaere

  werk zelf in de colruyt in de beenhouwerij.. denk dat wij meer controle hebben dan bij de plaatselijke beenhouwer! natuurlyk zijn er altijd mensen die alles beter weten he ;) en alles dat wij gebruiken moeten we inscannen zodat alles traceerbaar is!

 • Steffi Willem Cornelis

  Er zijn toch enkelen die totaal blind zijn, ze zeggen er staat geen lijst op de site. Open de site er staat een banner, op klikken. Een tip mss moet je op HIER klikken. Net gedaan en ik vind de lijst. En zeggen dat het vlees beter is bij een slager is pure onzin of komt hun vlees zomaar geslacht binnengewandeld. Komt ook van een slachthuis dus kan daar ook perfect een bacterie inzitten, maar zij gaan niet zeggen dat er een bacterie inzit. Stop met in de commentaren te zeiken.

 • rudi berghmans

  mij niet meer gezien voor vlees

 • Yana Devrekere

  1kg + gratis bacteriën, bah, geef mij maar de plaatselijke slager, misschien wat duurder maar wel gezonder!