Collega's van 'De Recherche' zitten zelf aan de drugs

Screenshot uit het programma 'De Recherche'.
VIER Screenshot uit het programma 'De Recherche'.
Tegen zeker vijf collega's van de Gentse speurders uit de populaire VIER-reeks 'De Recherche' loopt ­momenteel een gerechtelijk onderzoek. De agenten ­zouden zelf aan de drugs ­zitten en te goeie maatjes zijn met mensen uit het ­criminele milieu.

Het VIER-programma 'De Recherche' toont al weken hoe speurders van de Lokale Recherche Dienst in Gent er alles aan doen om onder meer drugdealers van straat te halen. Wat de kijkers niet konden zien: achter de schermen loopt er een gerechtelijk onderzoek naar zeker vijf leden van de politiedienst. Zij worden zelf beticht van druggebruik en zouden dealers getipt ­hebben over op stapel staande politie-onderzoeken. De geviseerde speurders kwamen in geen enkele ­aflevering van de tv-reeks in beeld.

Het onderzoek van onderzoeksrechter Jacques Poppe zit in een eindfase. Eén van de rechercheurs is intussen geschorst, vier anderen zijn overgeplaatst. De zaak ging aan het rollen na de arrestatie van een politieman, samen met twee andere druggebruikers. De jonge ­rechercheur, die al twee nachten in de cel doorbracht, zou inbeslaggenomen drugs van zijn verslaafde ­vrienden terug in omloop hebben gebracht. Meteen na zijn arrestatie richtte de Gentse korpschef ­Filip ­Rasschaert een speciale onderzoekscel op ­binnen de dienst Intern Toezicht.

LEES ER MEER OVER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE