Collega's Teckmans: "Hij lag erg goed bij de vrouwen"

Palix
Veertien ex-collega's van beschuldigde Tijl Teckmans (32) uit Duffel zijn vandaag de revue gepasseerd op het Antwerpse assisenhof. De meesten vonden hem een goede verkoper en een joviale collega, al kon hij wel agressief worden als een verkoop misliep. Hij lag ook goed bij de vrouwen. "Tijl was een echte player. Hij slaagde erin de mooiste vrouwen te versieren en wond hen moeiteloos rond zijn vinger", verklaarde Tom.

Voor de beschuldigde in 2008 bij de Honda-garage in Antwerpen aan de slag ging, had hij al gewerkt als parttime verkoper in een elektrozaak in Herzele, in de multimediabranche bij onder meer Orange en Telenet en bij Unibind in Puurs, specialist in inbinden en bindsystemen.

Jointjes roken
In die laatste firma werkte hij als verkoper in een jong team. Het ging er competitief aan toe, maar er werd ook veel gelachen en ... jointjes gerookt. "We verkochten via de telefoon en als we dan een joint hadden gerookt, werden we jovialer. Het maakte het werk gemakkelijker", zei Tom.

Hij vond de beschuldigde een 'topverkoper', die voor de grote sales ging, en keek naar hem op. De beschuldigde lag ook goed bij de vrouwen. Toen het gedurende een periode uit was met zijn vriendin, papte hij met verschillende collega's aan. De 'relaties' waren steeds van korte duur, van enkele dagen tot enkele maanden. "Ik ben ermee gestopt toen ik te weten kwam dat ik niet de enige was", verklaarde Carla.

Perfectie
Het team werd geleid door Danielle, die door de beschuldigde 'la mama' of 'mamsie' werd genoemd. "Hij was een vlotte verkoper, intelligent en humoristisch, maar ook een streber. Hij ging voor perfectie." De beschuldigde kon heel kwaad worden als een verkoop niet doorging. Hij werd dan verbaal agressief, sloeg met zijn vuist op tafel of gooide iets op de grond.

"Hij kon ook heel gevoelig zijn en zocht soms steun als het privé niet goed ging. Hij vertelde me dat zijn mama een blijvend hersenletsel had opgelopen nadat ze door een operatie in een coma was beland en dat hij daarna de zorg voor zijn zusje op zich had genomen. Als hij down was, probeerde ik hem er weer bovenop te helpen."

Sterk karakter
De getuige was erg geschrokken toen ze hoorde dat Tijl beschuldigd werd van doodslag en dat hij voorhoudt niet meer te weten waar hij het lichaam van Britta achterliet. "Hij zal nooit iets onder druk toegeven, daar heeft hij een te sterk karakter voor. Hij zal blijven zwijgen of verhalen vertellen die niet waar zijn. De enige manier om hem aan het praten te krijgen is door in te spelen op zijn emoties en een onderdanige houding aan te nemen", aldus Danielle.

Tijl was een echte player. Hij slaagde erin de mooiste vrouwen te versieren en wond hen moeiteloos rond zijn vinger

Collega Tom