Code geel over het hele land: KMI waarschuwt voor onweer met hagel en felle windstoten

(archieffoto)
REUTERS (archieffoto)
Het KMI lanceert code geel voor onweer voor deze namiddag en -avond voor het hele land. In de ochtend en voormiddag is het wisselvallig met buien. In de namiddag komen er meer zonnige momenten, maar kunnen de buien vooral in het oosten intens zijn en lokaal gepaard gaan met onweer, wat hagel en/of felle windstoten, tot 80 km/uur. 

De maxima liggen tussen 10 en 15 graden.Ook deze avond hangen nog altijd een reeks regen- en onweersbuien over het land, die gepaard kunnen gaan met stevige windstoten. Later in de nacht blijft het wisselvallig, met nu en dan nog buien maar ook langere droge perioden. De minima liggen tussen 3 en 7 graden. 

Morgen begint de dag overwegend zwaarbewolkt en grijs, met hier en daar een bui. In de loop van de namiddag wordt het vanaf de kust droger met opklaringen, in het oosten pas tegen de avond. In vergelijking met de rest van de week blijft het relatief fris, met maxima rond 9 of 10 graden in het centrum van het land.

20 graden

Op vrijdag krijgen we dan weer een aangename en overwegend zonnige voorjaarsdag. Het blijft overal droog, bij maxima rond 15 of 16 graden. Hetzelfde weerbeeld krijgen we op zaterdag, al bestaat er dan een kleine kans dat hier en daar een buitje valt. Het wordt wel warmer, tot 20 graden. 

Zondag lijkt vooral in het westen de kans op buien groter te worden. In het oosten komt het kwik mogelijk opnieuw uit op 20 graden, in het westen moet men mogelijk tevreden zijn met 10 graden. 

KMI.be21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • chris velde

  Daar gaan we weer. Het KMI wordt een gans kleurenpalet met allerhande waarschuwingen: pollen, ijzel, sneeuw UV, onweer... maar het weer voorspellen, wat hun kerntaak is, lukt nog altijd niet.

 • Raphael Cools

  Sinds het drama op Pukkelpop waarvoor het KMI helemaal geen slecht weer voorspeld had, voorspellen ze liever het ergste dan dat ze geen waarschuwing geven.

 • Marlies Schoefs

  Altijd mensen bang maken ganse dag droog

 • Renee Rutjens

  Jullie zijn blijkbaar pas tevreden als je halve dak bij de buren ligt.

 • Andy Verachtert

  16u00. Geen regen, weinig wind, matig bewolkt ondanks de "storm". Het oosten van het land schijnt bij de weerdienst onbekend, zoals je makkelijk zelf kan vaststellen bij de dagelijkse weerberichten op tv. Wel goed bekend : de kust, het westen en het zuiden van het land. Dit kan zo niet blijven.