Coddens haalt uit naar De Clercq: "Het gaat over het soort stad dat we willen, niet om de verkiezingen van Mister Gent"

VTM Nieuws
“Het gaat in Gent over gemeenteraadsverkiezingen, over het soort stad dat we willen. Het is geen verkiezing van Mister Gent.” Dat zegt Gents kandidaat-burgemeester Rudy Coddens (sp.a) in de studio van VTM Nieuws. Hij haalt daarmee uit naar Mathias De Clercq (Open Vld), die zich volgens Coddens te veel met de burgemeesterssjerp bezighoudt.

Mathias De Clercq is de uitgesproken kandidaat voor Open Vld in Gent. Tegenover hem staat een sterk kartel tussen sp.a en Groen, maar dat ziet De Clercq niet als een probleem. 

“De Gentenaars moeten weten dat als je op Groen stemt, je op ook op rood stemt, en vice versa. Als de Gentenaars op mij stemmen, weten ze dat ik burgemeester zal worden”, zegt De Clercq. “Als ze op het kartel stemmen, wordt het misschien ofwel burgemeester (Filip) Watteeuw, ofwel een sterkere Groen-fractie, en ik weet niet of de Gentenaars dat willen.”

Coddens vindt dat De Clercq zich te veel met personen bezighoudt. "Als ik Mathias bezig zie, moet ik eigenlijk een beetje lachen. Hij zegt altijd dat hij wil verbinden, maar dat moet je niet in woorden, maar in de praktijk doen. Mensen uit elkaar spelen heeft geen zin, dat gaat niet lukken", zegt Coddens.

"Het gaat in Gent over gemeenteraadsverkiezingen, over het soort stad dat we willen. Het gaat niet om verkiezingen van Mister Gent."
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • simoens filip

  Gent zal verschieten van de uitslag, het kartel gaat zeker 15 % verliezen aan alle nieuwe Turkse partijen en aan N.va. ik hoor het elke dag in mijn zaak de Gentenaars zelf socialisten zijn kwaad op Watteeuw en daarom zullen ze niet stemmen op het kartel. We spreken elkaar eens na 14/10 wie gelijk heeft.

 • Patrick Van Bogaert

  En N-VA speelt maar een zeer bescheiden figurantenrol in progressief Gent. Onbegrijpelijk en ongeloofwaardig dat OVLD zich nu gaat kanten tegen het circulatieplan dat ze zelf mee geïnstalleerd hebben. Tegelijk koud en warm blazen, dat ruikt naar plat populisme.

 • Erwin Vandriessche

  Als iedere kiezer eens een analyse maakt, wat de huidige politieke leiding in zijn stad of gemeente heeft verwezenlijkt of gedaan heeft, kan het niet meer zou moeilijk zijn om op de juiste partij te kiezen i.p.v. traditioneel te kiezen voor altijd dezelfde partij. Anders blijven die verkiezingen altijd een traditioneel karakter houden en zal er niets veranderen.

 • René Schoeters

  Rosanne Van Daele : telkens ik uw reacties lees begin ik spontaan te lachen! Altijd het tegenovergestelde van wat de meeste posten! Echt niet te geloven!

 • HUBERT VANHOVE

  Hoeveel Gentenaars delen uw mening mr Coddens over hun stad organiseer eens een referendum maar niet alleen in het centrum