Claude Fontaine neemt het tijdelijk over van De Bolle bij federale politie

Claude Fontaine.
Photo News Claude Fontaine.
Claude Fontaine is vanaf vandaag commissaris-generaal bij de federale politie, en dat tot uiterlijk 15 juni. De topman van de federale gerechtelijke politie neemt het tijdelijk over van Catherine De Bolle, die aan de slag gaat als directeur bij Europol.

Claude Fontaine is sinds 2014 directeur-generaal van de federale gerechtelijke politie. Hij vervangt De Bolle tot uiterlijk 15 juni, meldt het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). De komende weken wordt beslist wie de taak van De Bolle dan definitief overneemt.

Catherine De Bolle was zes jaar lang directeur-generaal bij de federale politie en werd eind vorig jaar gekozen als nieuwe directeur-generaal van Europol in Den Haag. Haar mandaat begint vandaag.

Catherine De Bolle.
BELGA Catherine De Bolle.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  En wat is zijn werkelijke CV ?

 • Henri Hendrickx

  Europol, één vd vele overbodige europese gedrochten die louter en alleen dienen om uitbolpostjes te creëren met een dik maandsalaris

 • guido vermeyen

  En De Bolle maakt haar entrée als directeur Europol op plateauschoenen....

 • patrick morel

  De politieke stoelendans begint met als motto, wie je kent is belangrijker dan.....