Clarissenklooster van Malonne is verkocht

BELGA
Het klooster van de clarissen in Malonne, een deelgemeente van Namen, is aan een Brusselse vastgoedontwikkelaar verkocht, zo heeft het Naamse vastgoedkantoor Actibel vandaag bekendgemaakt. Het klooster bood onderdak aan Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux.

"De voorlopige verkoopovereenkomst is ondertekend. De koper wenst voorlopig anoniem te blijven vanwege de media-aandacht voor het dossier. Ook de kloosterzusters hebben hierom gevraagd", aldus Paul de Sauvage, die zich met de verkoop bezighoudt.

De Brusselse ontwikkelaar wil het klooster (2.200 vierkante meter gebouwen) verbouwen tot een dozijn woningen voor gezinnen. "Het wordt opgedeeld als een begijnhof met een twaalftal huizen van 100 à 200 vierkante meter", preciseert de Sauvage. Het park van ongeveer twee hectare en de kapel worden gemeenschappelijke ontmoetingsplaatsen voor de bewoners. De prijs van de woningen zal ongeveer 1.200 euro per vierkante meter bedragen.

"Architect Philippe Genot, die in Malonne woont, kreeg van de nieuwe eigenaar de opdracht het geheel te ontwerpen", voegt Actibel eraan toe, dat voor de verkoop zal instaan. De woningen zouden eind 2015 opgeleverd worden.

Het clarissenklooster dateert van het begin van de 20ste eeuw. De zusters verblijven er dus al meer dan honderd jaar. Ze moeten er voor 31 augustus 2015 weg zijn.