Cipiers in Hasselt voeren actie na nieuwe agressieve aanval van gevangene

De gevangenis van Hasselt.
belga De gevangenis van Hasselt.
De cipiers in de gevangenis van Hasselt voeren actie nadat er zich weer een geval van agressie heeft voorgedaan. Twee cipiers liepen verwondingen op nadat ze door een gedetineerde werden aangevallen.

Voor 24 uur is het nachtregime van kracht in de Hasseltse strafinrichting. "Alleen de maaltijden worden bedeeld. Voor de rest zijn er geen activiteiten", bevestigt ACOD-vakbondsman Kristof Muyters.

Een gevangene viel gisteren twee cipiers aan, toen de maaltijdbedeling plaatsvond. Bij het openen van zijn cel ging hij de penitentiaire beambten te lijf. Het personeel had al bepaalde signalen opgemerkt bij de gevangene, die normaal naar een strengere afdeling zou worden overgeplaatst. Blijkbaar was dat nog niet gebeurd met het incident tot gevolg.

Woensdag 26 september raakte een vijftal cipiers gekwetst door een incident met een 37-jarige Tsjetsjeense Syriëstrijder. Na dat voorval voerden de cipiers in de Hasseltse gevangenis ook een 24 uren-actie. Het personeel liet twee weken geleden al verstaan dat ze misnoegd waren.

Ook geval van agressie in Beveren

Ook in de gevangenis van Beveren vond maandagavond een geval van ernstige agressie plaats. Volgens de woordvoerster van het Gevangeniswezen raakte daarbij niemand fysiek gekwetst. 

De liberale vakbond VSOA stelt dat het ging om agressie naar een gevangenisbewaker toe, en dat werd gevraagd om de gedetineerde te verwijderen uit de gevangenis. De politie onderzoekt de zaak, en daarnaast loopt ook de tuchtrechtelijke procedure met betrekking tot de sanctie die de betrokken gedetineerde moet krijgen.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • piet devlieger

  Wat is het probleem, stop zo'n man in een isolatiecel waarbij hij enkel zijn maaltijden krijgt via een luikje in de deur. Na een paar maanden zal hij ongelofelijk gekalmeerd zijn. En is hij nog niet gekalmeerd, stop er hem weer in. Waarom wordt iedereen hier zo gepamperd, behalve de hardwerkende brave burger die voor alles betaalt ?

 • Jo Van Caenegem

  In isolatiecellen steken en voeding automatiseren, zodat ze nooit geen contact met de buitenwereld meer hebben. Je brengt het risico voor gans hun leven op '0' op die manier, en je hebt eigenlijk ook niet zo veel personeel meer nodig dan. Wanneer gaan ze dat eens inzien?!

 • Ronald Beintema

  Na de gevangenisstraf meteen het land uitzetten!!! Dat doen ze in de VS!!! Opgeruimd staat netjes!!!

 • Ronald Beintema

  Het is dè tijd voor remigratie!!! Na de gevangenisstraf meteen levenslang uitzetten!!!

 • Ronald Beintema

  Het door de regering toelaten van mensen met een andere manier van leven geeft dit effect!!! Tijd voor Bexit!!!