Christina Foerster stopt als CEO Brussels Airlines en trekt naar Lufthansa

Christina Foerster
BELGA Christina Foerster
De Duitse CEO van Brussels Airlines, Christina Foerster, vertrekt aan het hoofd van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Ze vertrekt naar moederbedrijf Lufthansa, waar ze een directiefunctie krijgt. Dat blijkt uit een mededeling van Lufthansa. Er ligt een opvolgingsplan klaar bij Brussels Airlines en er zal dus snel een nieuwe CEO worden benoemd voor de luchtvaartmaatschappij, zegt covoorzitter Etienne Davignon. 

Volgens Davignon werd de beslissing om Foerster te “promoveren” in perfecte samenspraak genomen met Lufthansa. “Ik ben ervan overtuigd dat deze benoeming de banden en de synergieën tussen de twee bedrijven nog zal versterken”, aldus Davignon in een korte reactie. 

Het vertrek van Christina Foerster als CEO van Brussels Airlines heeft de werknemers verrast. “Iedereen was heel verwonderd, niemand had dit verwacht”, aldus Anita Van Hoof van de socialistische bediendebond BBTK. De aankondiging dat Foerster vertrekt, was een totale verrassing, reageert ook Paul Buekenhout van de christelijke vakbond ACV Puls. 

Financieel directeur waarschijnlijk nieuwe CEO

Intussen raakte ook bekend dat huidig financieel directeur Dieter Vranckx hoogstwaarschijnlijk de nieuwe CEO van Brussels Airlines zal worden. De raad van bestuur zou die benoeming nog deze week formaliseren.

De drie vakbondslui zouden zich in die keuze kunnen vinden. “Hij lijkt de aangewezen man, want hij kent het huis, zowel dat van Brussels Airlines als dat van Lufthansa”, aldus Buekenhout. “Hem kennen we tenminste, hij is een Belg en hij is perfect tweetalig”, voegt Van Hoof toe.

Ook voor de liberale vakbond zou Vranckx een logische keuze zijn. “Als de kapitein weg is, hopen we dat er niet iemand komt die het schip opnieuw van koers zal doen veranderen”, stelt Lemberechts. Dat lijkt bij Vranckx niet het geval te zijn. “Hij is de architect van Reboot”, het toekomstplan voor Brussels Airlines dat momenteel besproken wordt met de vakbonden. “Als het Vranckx wordt, zal hij op hetzelfde spoor willen verdergaan.”

Nog volgens de ACLVB’er geniet Vranckx, die sinds mei 2018 de financieel directeur is, het vertrouwen van de mensen. “Hij heeft tot nu toe een goed parcours gereden. Hij is bij Brussels Airlines gekomen op een moeilijk moment, toen er een pilotenstaking was, maar hij heeft bewezen dat hij de zaken kan aanpakken.” 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank De Rycke

  Die CEO's zijn er steeds teveel aan ....Brussels Airlines het einde nabij !

 • Hendrik Boudrez

  Dat is wat men noemt : de "vlucht" vooruit nemen...

 • Jan Boden

  De vlucht vooruit nemen noemen ze zoiets.

 • Etienne Callebout

  Ja het begint te warm te worden aan de voetjes van Brussel Airlines,ze verlaten het zinkend schip . Er komen turbulente tijden aan voor BA .

 • Luc Lievens

  Wedden dat Brussels Airlines weldra geschiedenis is.