Christelijke arbeidersbeweging beweging.net pleit voor regering met groenen, socialisten en christendemocraten

BELGA
In een nieuwe federale regering zitten maar beter groenen, socialisten en christendemocraten. Dat zei voorzitter Peter Wouters tijdens de nieuwjaarsreceptie van Beweging.net, de christelijke arbeidersbeweging. Dat schrijft De Morgen.

Wouters hield een pleidooi voor een regering die het sociaal overleg en het klimaat centraal stelt. “In het verleden zijn het de christendemocraten, de socialistische en de groene families geweest die dit hebben verdedigd”, zei hij. 

Hij stuurt zo aan op een Vivaldi-coalitie, waarin naast die drie families ook nog de liberalen zitten. Daarnaast pleitte hij ervoor dat het middenveld zich assertiever opstelt, ook op sociale media. 
71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guy Snoeckx

  Beweging.net vertegenwoordigd echter 4 miljoen Belgen... dus ja...

 • DANIEL SEYMORTIER

  Allemaal verliezers hoe gaan die dat doen

 • Carl suls

  Ik ben al 40 jaar lid van het acv maar denk dat ik nu toch mijn lidmaatschap ga opzeggen. Dit is niet mijn vakbond.

 • etienne vijverman

  ze zouden beter de arco gedupeerden hun centen terug betalen maar dan uit hun kas !!!!! eer ze zich gaan bemoeien met de regering

 • anna vandenberg

  Beweging.net wil een regering om hun belangen te verdedigen, voor hen tellen alleen de centen. Ze verdedigen enkel degene waar ze veel geld kunnen aan verdienen.