Christel Geerts legt eed af als eerste vrouwelijke burgemeester van Sint-Niklaas

Christel Geerts (sp.a) heeft deze voormiddag in de handen van gouverneur André Denys de eed afgelegd als burgemeester van Sint-Niklaas. Geerts volgt volgens het bestuursakkoord Freddy Willockx (62) op, die terug als gemeenteraadslid zetelt.

De eedaflegging, in de ambtswoning van Denys, gebeurde in aanwezigheid van familie en vrienden. "Dit is een belangrijk historisch moment voor Sint-Niklaas", aldus de gouverneur. "Het wordt de overgang tussen een monument en een jonge beloftevolle politica." Denys prees Willockx' beslissing om plaats te maken voor verjonging. "Veel politici hebben zich opgetrokken aan de figuur van Willockx. Het siert hem dat hij plaats maakt voor jonge mensen en niet krampachtig vasthoudt aan zijn ambt."
 
Discussie met Willockx leidde naar politiek
Christel Geerts (48), moeder van twee tieners, is de eerste vrouwelijke burgemeester van Sint-Niklaas. Ze raakte in 1998 in de politiek verzeild na een wetenschappelijk congres. Willockx verschilde er van mening en trad met haar in discussie. "Voor ik het wist zat ik in de politiek", lacht ze. Ze ruilde haar job als professor gerontologie aan de VUB voor de politiek. Sinds 2001 was ze schepen van Sociale Zaken, onderbroken door een zitje in de Senaat tussen 2003 en 2007. (belga/eb)

Christel Geerts (sp.a).
UNKNOWN Christel Geerts (sp.a).