Chimpansee Judy overleden in Zoo van Antwerpen

Judy in de Zoo van Antwerpen
VRT Judy in de Zoo van Antwerpen
Chimpansee Judy is gisteren overleden in de Zoo van Antwerpen. De bekende aap werd 41 jaar oud.

In 1979 haalde Lies uit Schilde Judy in huis als speelkameraadje voor haar zoon. De vrouw had haar oudste zoon verloren in een auto-ongeval en zag in Judy een nieuwe compagnon voor haar andere zoon. In die tijd mocht je trouwens nog een chimpansee in huis halen, nu is dat verboden.

De eerste tien jaar van haar leven maakte Judy deel uit van het gezin van Lies, maar toen ze begon te puberen was er geen huis meer mee te houden. Lies bracht Judy naar de Zoo van Antwerpen, waar ze de rest van haar leven zou doorbrengen.

“Blijf schitteren, daarboven, Judy. We gaan je missen”, meldt de Zoo van Antwerpen op Facebook. Mensen betuigen intussen massaal hun medeleven.

Enkele maanden geleden kwam het verhaal van Judy uitgebreid aan bod in het programma 'Leve de Zoo' op één. Bekijk hieronder de fragmenten.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fabienne Vanacker

  RIP... het ga je goed hier boven

 • Jan Verstrepen

  Het droevige einde, was ze gelukkiger geweest in het wild, mogelijk, maar met de georganiseerde stropers die daar rondhangen zou ze wellicht nooit zo oud geworden zijn en een min of meer rustig leven gehad hebben.

 • Luc Scheepers

  RIP Judy. Nu ben je echt vrij, laat het maar eens goed gaan en haal de schade vlug in daar in de regenboogbrug.

 • Sim Cha Chi

  R.I.P

 • Isabelle De Vos

  Een pakkend verhaal zowel voor Judy als voor die lieve dame...