Child Focus vreest toename internationale kinderontvoeringen

Illustratiebeeld.
Shutterstock Illustratiebeeld.
Nu de grenzen in Europa op 15 juni opnieuw opengaan, vreest Child Focus een toename van internationale kinderontvoeringen, waarbij het kind door een van de ouders wordt meegenomen, als de grenzen heropenen op 15 juni. Dat meldt De Zondag.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In 2019 werden bij Child Focus 487 dossiers opgestart, waarbij 905 kinderen betrokken waren. Dat is een toename van 50 procent tegenover 2018. Ook tijdens de lockdown, van 13 maart tot 7 mei, kreeg Child Focus negen meldingen binnen, maar de organisatie vreest vooral voor de komende weken.

"De heropening van de grenzen op 15 juni in combinatie met de toename van het aantal gezinsconflicten en echtscheidingen tijdens corona, kunnen een trigger zijn voor meer kinderontvoeringen", zegt Hilde Demarré.

Child Focus doet een oproep naar ouders om niet te vluchten met hun kinderen.

Lees ook:

Danny Vanhamel (65), kidnapper van Anthony De Clerck: “Geen spijt van mijn overvallen, wel dat ik kind ontvoerd heb” (+)

Hoe de kidnapping van een 13-jarige jongen 42 dagen lang geheim kon blijven: “Ze dreigden hem te vermoorden” (+)

Vader ontvoerde jongen zat samen met verdachte in gevangenis en schepte op over zijn drugsgeld (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Emi De graeve

    de straffen die eruit volgen zijn veel te licht voor de daders...De gevolgen schrikken hen niet af.