Child Focus binnenkort ook via chatbox bereikbaar

BELGA
Vanaf 26 mei 2014 kan het grote publiek Child Focus bereiken via de chatbox www.116000.be om een verdwijning of een geval van seksuele uitbuiting te melden. Child Focus wil zo een nieuwe toegangspoort tot de noodlijn 116 000 creëren.

Steeds meer mensen, en vooral ook jongeren, gebruiken hun smartphone om online te communiceren. Child Focus volgt de nieuwe communicatietrends op de voet en wil dus ook op deze eigentijdse manier bereikbaar zijn.

Sensibilisering
De nieuwe communicatietool wordt gelanceerd naar aanleiding van 25 mei, de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen in België, die aan zijn dertiende editie toe is. Child Focus doet in dat verband aan politici en journalisten ook de oproep om op de verkiezingsdag van 25 mei het vergeet-mij-nietjes-symbool te dragen. Dat kleine blauwe bloemetje is het internationale symbool van de herinnering en de hoop. In de maand mei houdt Child Focus een grote sensibiliseringscampagne met deze vergeet-mij-nietjes op honderdduizenden stickers en 18.000 affiches.

Cijfers
Ondertussen maakte Child Focus ook enkele resultaten bekend. Zo zijn er in het voorbije jaar minder zaken van verdwijningen en seksuele uitbuiting behandeld, maar weegt de aard van de behandelde zaken wel een stuk zwaarder. "We stellen een verharding van de fenomenen vast", zegt Dirk Depover, woordvoerder van Child Focus. Het gaat dan om de leeftijd van de slachtoffers. Die daalt onrustwekkend.

Het totale aantal in 2013 door Child Focus behandelde zaken van verdwijningen of seksuele uitbuiting daalde met 9 procent tegenover 2012.