Chemisch product gelekt in Schaarbeek na inbraak in trein

Baert Marc
De brandweer die deze voormiddag aan het station van Schaarbeek was tussengekomen nadat een ontvlambaar product uit een wagon lekte, heeft daar geen enkel gevaarlijk product opgespoord. Dat zegt Pierre Meys, woordvoerder van de Brusselse brandweer. 

Volgens de federale politie werden in drie treinwagons in het station diefstallen gepleegd. Het is tijdens de vaststelling van die feiten dat het lek in een van de wagons werd opgemerkt. Rond 11 uur heeft de brandweer het Schaarbeekse station weer verlaten. 

"Vannacht hebben enkele vandalen schade toegebracht aan de wagon, waardoor er een lek is ontstaan. Het product dat uit de wagon lekt, is acetonitril", zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. Het gaat niet om een gevaarlijk product. Er moesten geen evacuaties uitgevoerd worden en was geen hinder voor het personenverkeer op het spoor. Enkel het goederenverkeer ondervond wat hinder.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Landuyt

    Acetonitril geen gevaarlijk product ? Sinds wanneer dat ?

  • Lily liken

    Schaarbeek ? Ligt dat niet in een Vlaams boeregemeenteke ? Ah nee . Dat is waar Turkije begint juist . Dan moeten jullie niet ver zoeken politie . ALS jullie durven natuurlijk .